Jong Oranje verliest van Engeland

17 februari 2004 23:48

Verslaggever: K

Ondanks een goede wedstrijd slaagde Oranje U21 er niet in om een positief resultaat mee te nemen uit Engeland. In Hull ging de ploeg met 3-2 onderuit. Robin van Persie stond in de basis maar werd in de rust gewisseld voor Tuyp bij een 1-0 achterstand. Dat bleek een gouden wissel want de Volendamspeler scoorde na twee minuten de gelijkmaker. Na een 2-1 achterstand bracht Huntelaar via een omhaal de ploegen op gelijke hoogte. De assist voor die omhaal kwam van de voet van Castelen. De nieuwe aankoop van Feyenoord was enkele malen zeer gevaarlijk op de rechterflank. Drie minuten voor tijd ging Jong Oranje ondanks een goede wedstrijd alsnog de boot in via een doelpunt van Bent. Naast Van Persie en Castelen stond ook de aan Excelsior verhuurde Sprockel in de basis.