Feyenoord houdt geen stand met 10 man; 2-2 in Den Haag

15 februari 2004 14:24

Feyenoord is er niet in geslaagd met 10 man stand te houden in Den Haag. Bij een 1-1 stand liep de ploeg in de eerste helft al een rode kaart op voor Gyan. Feyenoord kwam nog wel op een 1-2 voorsprong, maar bezweek vervolgens onder de druk van ADO Den Haag. Vijf minuten voor tijd viel de 2-2 gelijkmaker. Van Persie en Buffel waren de doelpuntenmakers.

Feyenoord begon opnieuw slecht aan het duel. ADO Den Haag begon erg aggressief en maakte het Feyenoord daar erg moeilijk mee. Feyenoord had even nodig om zich daarvan te herstellen. In de 20ste minuut profiteerde Castelen van verkeerd dekken bij Feyenoord. Hij bracht ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong. Na 37 minuten bracht de in de erste helft beste Feyenoorder Van Persie de ploegen op gelijke hoogte. Twee minuten later kwam Feyenoord plotseling met 10 man te staan. Van Hulten bestrafte een charge van achteren door Gyan zwaar met een rode kaart.

Op dat moment had Lodewijks al plaats moeten maken voor Zoetebier, wegens een blessure die hij al had opgelopen na vier minuten in een actie met een aanvaller van Den haag.

Met 10 man gooide de ploeg van Van Marwijk er een schepje bovenop en vocht het zoals je van Feyenoord eigenlijk altijd zou mogen verwachten. Dat leverde ook prompt de voorsprong op. In blessuretijd was het Thomas Buffel die de belangrijke 1-2 binnenschoot.

In de tweede helft bracht Van Marwijk Van den Berg in voor Smolarek om de verdedigende problemen na de rode kaart van Gyan op te vangen. Na een kwartier zou de niet geheel fitte Snoyl ook nog Van Wonderen komen vervangen. ADO Den Haag voerde tegen de 10 man van Feyenoord de druk steeds verder op. Feyenoord ging terug en haalde zelfs de spitsen naar het middenveld. Dat resulteerde in diverse kansen voor ADO Den Haag en het leek wachten op de gelijkmaker. Invaller Zoetebier verkeerde in grootse vorm en trad diverse malen zeer goed op en voorkwam daarmee doelpunten van ADO Den Haag.

Juist op het moment dat bij Feyenoord gedacht werd dat de ploeg het zou redden, 5 minuten voor tijd, viel de goal alsnog. Het was Van der Gun die het vonnis over Feyenoord voltrok.

In een laatste inspanning zette Feyenoord zich er alsnog toe om de overwinning te forceren. Dat leverde in de slotfase nog onder andere een afstandschot van Schreuder op dat echter geen doeltrof. Tot overmaat van ramp kwam Feyenoord ook nog met negen man te staan toen Snoyl behoorlijk geblesseerd van het veld moest.

Na missers tegen Vitesse en AZ dus voor de derde keer op rij geen winst voor Feyenoord.