Gifbeker moet helemaal leeg: 0-3 tegen AZ

11 februari 2004 21:53

De gifbeker moet klaarblijkelijk helemaal leeg bij Feyenoord. Na de goede start van de tweede competitiehelft werd de enige overgebleven prijs, de Amstel Cup, ongelukkig verspeeld. Na een wat zouteloze 0-0 uit bij Vitesse, ging de ploeg nu zelfs thuis fors onderuit. Notabene tegen het AZ van Co Adriaanse moest de ploeg een forse nederlaag van 0-3 slikken.

Opnieuw liet het scorend vermogen de ploeg pijnlijk in de steek. Zo kreeg de ploeg enkele goede kansen via met name Thomas Buffel maar wisten de aanvallers opnieuw niet te scoren. AZ strafte dat goed af. Feyenoord had het de gehele wedstrijd moeilijk met een goed voetballend AZ. In de eerste helft kwamen de Alkmaarders al op voorsprong door een doelpunt van Perez.

De hoop was zoals altijd gevestigd op de comeback waar Feyenoord een patent op leek te hebben. AZ was echter te sterk en te professioneel om die voorsprong weg te geven. Via de counter liep de ploeg vervolgens verder uit. Direct na rust via Elkhatabbi, die profiteerde van een dekkingsfout in de verdediging van de Rotterdammers. Daardoor was een comeback al bij voorbaat kansloos. AZ gooide de boel achterin dicht. Het kwam zelfs nog op 0-3 door een ietwat makkelijk gegeven penalty. Die werd benut door Landzaat.

De aanvallers kwamen te weinig aan de bak tegen een hechte verdediging van AZ.