Transparent
Inloggen
Sluiten

Rustig in Oostenrijk voorafgaand aan wedstrijdenrijk

8 augustus 2000 19:44

Verslaggever: RvN

Voorafgaand aan de wedstrijd Sturm Graz - Feyenoord is het enorm rustig in de Oostenrijkse stad. Er is verrassend weinig belangstelling van Rotterdamse kant voor de wedstrijd. Er zijn slechts ruim 200 fans in Oostenrijk gesignaleerd terwijl er door Oostenrijkse en Rotterdamse politie zo'n 1000 man werden verwacht afgaand op berichten in Nederland. De 200 man veroorzaakten geen enkel probleem. Het is de eerste keer na de ban dat Feyenoord supporters weer naar de uitwedstrijden mogen. Het is zelfs mogelijk om op eigen vervoer te gaan en ter plekke kaarten te kopen, zoals wij hier eerder al meldden. Feyenoord probeerde afspraken te maken dat er op de dag van de wedstrijd geen kaartverkoop was. Omdat er nog zo'n 2500 kaarten beschikbaar waren, werden de kasssa's gewoon opengegooid.

Geen kaarten? Hoeveel moet je er hebben?'', grijnst een doorgewinterde Feyenoord-aanhanger. Ondanks de beperkte belangstelling in Nederland voor toegangskaarten voor het duel tussen de Rotterdamse club en Sturm Graz, genieten dinsdagmiddag enkele honderden Nederlandse fans van de tropische temperatuur in het centrum van de Oostenrijkse stad. De beperkende maatregel om alleen houders van Gold- en Silverkaarten in de gelegenheid te stellen Feyenoord in het buitenland te volgen, heeft kennelijk geen massaal gehoor gekregen.
In Graz kunnen de net iets meer dan 200 aangemelde fans vanaf twee uur hun vouchers aan de kassa van het Arnold Schwarzenegger Stadion omruilen tegen echte plaatsbewijzen. Binnen een uur zijn er zo'n honderd aanhangers langs geweest. De actie verloopt voorspoedig en zonder wanklank.

Meer op




Tags

graz oostenrijk nederland sturm wedstrijdenrijk aangemelde aanhanger aanhangers afgaand arnold ban doorgewinterde gesignaleerd grijnst houders kassa kasssa meldden omruilen opengegooid plaatsbewijzen schwarzenegger silverkaarten temperatuur toegangskaarten tropische verloopt vervoer vouchers wanklank

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.457 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow brands driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat trauner twente voortzetten wehave wellenreuter yoda