Feyenoord naar kwartfinale Amstel Cup: benauwde 1-0 in De Kuip

17 december 2003 21:52

Feyenoord heeft de laatste kans op een prijs dit seizoen levend gehouden. Via een 1-0 zege op Vitesse in een bijna lege Kuip kwalificeerde Feyenoord zich voor de kwartfinale van de Amstel Cup. Lurling scoorde in de 36ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De prestatie was opnieuw een matige. Vitesse maakte in de slotfase aanspraak op meer, maar zag onder andere Patrick Lodewijks in de weg staan. De ploeg stond in die fase echt met de rug tegen de muur.

In de eerste helft ging het allemaal nog weg. Vitesse speelde erg matig en Feyenoord kreeg een paar kansen onder andere voor Thomas Buffel. Daarna kwam de kans voor Lurling die vrij baan kreeg om door te lopen en te scoren.

Na de wedstrijd waren er gemengde gevoelens bij de pakweg 13.000 fans in het stadion. Een deel klapte uit opluchting voor het moeizame bereiken van de kwartfinale, een ander deel floot de ploeg uit vanwege het matige spel.