Vroege doelpunten nekken Feyenoord: 2-0 nederlaag

30 november 2003 14:24

Feyenoord is er niet ingeslaagd een positief resultaat mee te nemen uit de Arena, nadat de ploeg vier seizoenen lang wel ongeslagen was gebleven in Amsterdam. De wedstrijd was al na 11 minuten beslist door twee doelpunten van Van der Vaart.

Vanuit het niets kwamen de Rotterdammers al na vier minuten op achterstand. Een voorzet van Mitea vanaf links kwam achter Van der Vaart. Die nam hem op zijn hak en zag hem op fantastische wijze maar erg gelukkig in de verre hoek verdwijnen. Zeven minuten later was de wedstrijd al beslist. Na een pass van opnieuw Mitea kwam Lodewijks uit. Een misverstand met van Wonderen leidde er vervolgens toe dat van der vaart vrij toegang krege naar de goal en de 2-0 binnen kon schieten.

Ajax probeerde de wedstrijd vervolgens door te leggen. Feyenoord moest het spel gaan maken. Dat probeerde het wel, maar het kon te weinig grote kansen afdwingen. Het kreeg wel mogelijkheden, maar daarbij misten de aanvallers de echte scherpte om de aansluitingstreffer langs Lobont te schieten.

Vervolgens zag het ook Ono nog eens van het veld gedragen worden met de brancard. De Japanner stond in de weg bij een doelpoging van Van Persie. Hij kreeg de bal vol in zijn middenrif en kon vervolgens maar moeilijk ademhalen. De Koreaan Chong-gug Song kwam hem vervangen en moest de mandekking om Mitea overnemen van Swerts.

In de tweede helft zat er nog wel iets in, maar als Lodewijks niet in goede doen was geweest had de uitslag nog hoger uitgevallen. De Ajacieden kregen bij een 2-0 stand uiteraard de ruimte maar werden een aantal keer gestuit door de Feyenoord doelman.

Een kwartier voor tijd mocht Salomon kalou zijn debuut maken. dat leek enig leven in de brouwerij te brengen, maar uiteindelijk kon ook hij het verschil niet maken tegen een compact en verdedigend ingesteld Ajax.