Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitschakeling pijnlijk voor elftal, financien en Nederland

27 november 2003 20:10

De vroege uitschakeling van Feyenoord in Europa zal hard aankomen bij Feyenoord. Ten eerste natuurlijk om sportieve redenen. De ploeg zal zich nu volledig moeten richten op Nederland, de competitie en de Amstel Cup. De druk daarop zal groter worden nu de ploeg Europees uit de race is. Daarbij zullen de jongelingen minder wedstrijden onder druk voorgeschoteld krijgen. Belangrijker nog 'in dit tussenjaar' is de financiele strop voor Feyenoord. De ploeg zal in de eerste twee rondes met de matige bezetting in De Kuip weinig tot nieuws verdiend hebben. Het noodzakelijke doorinvesteren in dit elftal zal daardoor absoluut bemoeilijkt worden, hetgeen directe sportieve gevolgen kan hebben.

Tenslotte komt de uitschakeling hard aan voor het Nederlands voetbal. Niet alleen laat Nederland daardoor weer punten liggen voor de ranking, die uiteindelijk bepaald hoeveel ploegen er Europees mogen voetballen. Ook was het een uitschakeling tegen een Tjechische ploeg, een directe concurrent voor de UEFA ranking. Als Nederland nog twee plaatsen zakt verliest het zelfs directe plaatsing voor de kampioen in de Champions League en zullen er voorrondes gespeeld moeten gaan worden voor Europees voetbal. maar dat zal Feyenoord op dit moment nog de minste zorg zijn.




Tags

nederland amstel doorinvesteren kuip strop tjechische tussenjaar uefa voorgeschoteld zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.443 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda