Gelijkspel voor Smolarek en Polen in Wit-Rusland; goede uitgangspositie Elmander en Zweden voor EK

15 november 2003 17:53

Verslaggever: K

In Wit-Rusland heeft Polen U21 zich een redelijke uitgangspositie weten te creeren voor kwalificatie voor het eindtoernooi van EK U21. In de playoffs kwam de ploeg in Wit-Rusland tot een 1-1 gelijkspel tegen Wit-Rusland (de ploeg die al zo verrassend had gepresteerd in de poule van Jong Oranje). Woensdag volgt de return in Wit-Rusland. Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat Ebi Smolarek in de basis zou staan, maar na last-minute personele problemen kreeg de aanvaller van Feyenoord toch een basisplaats. Na een uur spelen had Smolarek een kans op de winnende treffer, een inzet van hem werd van de lijn gehaald. 10 minuten voor tijd werd de Feyenoorder gewisseld. Pas vijf minuten voor tijd kwam Polen langszij. Het duel werd geleid door de Nederlandse scheidsrechter Braamhaar.

Feyenoord huurling Johan Elmander heeft ook nog steeds kans op het EK U21. In Zweden wonnen de jonge Zweden met 2-0 van de Spaanse leeftijdsgenoten. Woensdag is de beslissende wedstrijd voor plaatsing voor het EK in Spanje. Elmander stond in de basis, maar scoorde niet. Kallstrom en Farnerud waren de doelpuntenmakers. De Spanjaarden misten vijf minuten voor tijd bij een 1-0 achterstand een penalty.