Van Persie schiet Feyenoord naar overwinning: 1-3 tegen Volendam

9 november 2003 14:30

Feyenoord heeft voor de tweede keer dit seizoen een uitwedstrijd winnend af weten te sluiten. Uit tegen Volendam werd het 1-3 voor Feyenoord. Van Persie was de gouden wissel van Feyenoord coach Bert van Marwijk. Kort na zijn invallen schoot hij Feyenoord tien minuten voor tijd op voorsprong. In de slotminuten had hij ook nog de assist waaruit de 1-3 viel.

Van Marwijk begon met een verrassing in zijn basis. Lodewijks kreeg, en in ieder geval tot de winterstop definitief, de voorkeur boven Zoetebier. Verder ontbrak Ono inderdaad. Leonardo stond voorin opnieuw in de spits.

Al na vier minuten kwam Feyenoord op voorsprong. Lurling werd na een rush geraakt. De terechte penalty werd door Kuyt goed benut, 0-1. Drie minuten later was het alweer gelijk. Ouhsaine kreeg de bal en schoot vervolgens onhoudbaar achter Lodewijks.

Daarna ontstond een weinig bijzondere wedstrijd, waarin Feyenoord te weinig kansen kon creeren. Aan het einde van de eerste helft moest Leonardo ogenschijnlijk zwaar geblesseerd met de brancard van het veld. Hij werd vervangen door Lazovic. Die kon echter nauwelijks iets extra's bijdragen. Het was aan een zeer goed optreden van Lodewijks te danken dat Feyenoord niet meer tegentreffers hoefde te verwerken.

De kentering kwam pas een kwartier voor tijd toen Van Persie in het veld kwam. Hij haalde zijn gram toen hij op links oprukte en op de rand van het strafschopgebied met rechts een droge schuiver in de korte hoek liet verdwijnen, 1-2. Uit zijn reactie na afloop bleek duidelijk dat hij daar enig oudzeer mee rechtzette. Vervolgens gaf hij vier minuten voor tijd met een prachtige voorzet nog de assist voor de 1-3. Kuyt werkte de bal via een Volendam verdediger en de Volendam keeper als een soort carambole in de goal en besliste daarmee de wedstrijd definitief.