Jong Feyenoord verslaat Jong Ajax met 2-1

3 november 2003 19:10

Jong Feyenoord heeft de competitiewedstrijd op Woudesteijn tegen Jong Ajax verdiend met 2-1 weten te winnen. Nadat Ajax met 10 man kwam te spelen opende Feyenoord een enorm offensief op het doel van de Amsterdammers. De bal leek er niet in te mogen gaan, de lat, de keeper van Ajax en zelfs een gemiste penalty van Leonardo leken een overwinning in de weg te staan. Maar uiteindelijk was het Pardo die in de laatste minuut voor de bevrijdende 2-1 wist te zorgen via een schot.

Jong Feyenoord kwam na ongeveer een half uur spelen op een 1-0 voorsprong via een doelpunt van Salomon Kalou de openingstreffer. Feyenoord was de sterkere ploeg, met name door de spitsen lazovic, Smolarek en Leonardo. Goede kansen waren er onder andere voor Smolarek en Lazovic (2). Ajax zette daar een kopbal van Vermaelen en een hard schot van Muller van Moppes (met gevaar voor eigen leven 'weggekopt' door Gyan) tegenover.

In de tweede helft kwam Ajax na 50 minuten met 10 man te spelen. Nadat Taberima al omspeeld was voorkwam Ajax verdediger Vermaelen via hands vlak buiten het strafschopgebied dat Feyenoord de 2-0 kon maken. Dat leverde hem een rode kaart op. Toch kwam Ajax met 10 man terug. Een minuut of drie later scoorde Esajas via een van richting veranderde vrije trap op zeer gelukkige wijze de 1-1.

Die slemielige goal leek Feyenoord duur komen te staan. Feyenoord voerde de druk wel op, maar kon maar niet scoren. Kalou trof met een kopbal de lat, Leonardo miste een penalty en Ajax keeper Taberima haalde een niet te pakken kopbal van Lazovic uit de goal. Gerechtigheid was er alsnog in de laatste minuut toen Pardo de winnende treffer binnen kon schieten.

Feyenoord: Malkowski, Bandjar, Gyan, Breinburg, Van Haaren, Van den Ouweland, Kalou, Pardo, Leonardo, Lazovic en Smolarek

Ajax: Taberima, Kujala, Promes, Vermaelen, Valencia, Obodai ('35 Babel), De Ridder ('53 Rustenburg), Akachar ('38 Walker), Culina, Muller van Moppes en Esajas