Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord woensdagavond in koker Amstel Cup

28 oktober 2003 19:34

Verslaggever: JV

Feyenoord stapt woensdagavond in bij de loting voor de achtste finale van de Amstel Cup. De loting wordt verricht aansluitend de samenvattingen van de wedstrijden in de derde knock-out ronde. Deze uitzending op SBS6 begint om 23.15 uur. Vanwege hevige kritiek op de KNVB is naast het poule-systeem ook het tennisschema afgeschaft. Voor elke ronde is er nu een nieuwe loting i.p.v. dat het programma voor het gehele bekertoernooi tot aan de finale vaststaat. De KNVB nam in het reglement ook een regel op, die bepaalt dat de thuisspelende club een wedstrijd met 1-0 verliest als het bekerduel door de lokale overheid wordt afgelast.

Een andere regel die de laatste jaren veel kritiek oogstte bleef wel intact. De momenteel nog zes eredivisieploegen die deelnemen aan de Champions League en de UEFA Cup zijn vrijgesteld van deelname aan de eerste drie knock-outronden van de nationale beker. Dat betekent dat dit seizoen PSV, Ajax, Feyenoord, NAC, NEC en FC Utrecht bij de tien winnaars van de derde ronde worden gevoegd. Ook dit seizoen hoeven de Europese actieve ploegen dus slechts vier wedstrijden te winnen op weg naar de beker.

Meer op




Tags

amstel knvb koker aansluitend afgelast bekerduel eredivisieploegen hevige nac oogstte outronden overheid reglement samenvattingen tennisschema uefa uitzending utrecht vaststaat vrijgesteld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.427 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again any arne arneslot jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki