FEYENOORD WINT VOOR HET EERST IN PORTUGAL

23 oktober 2024 23:04

FEYENOORD WINT VOOR HET EERST IN PORTUGAL; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft vanavond een ongelofelijke stunt neergezet door in Lissabon met 1-3 te winnen op bezoek bij de Portugese topclub Benfica. Goals werden gemaakt door Ayase Ueda in de twaalfde minuut, gevolgd door de 0-2 van Antoni Milambo na ruim een half uur spelen. Halverwege de tweede helft kwamen de Portugezen terug in de wedstrijd nadat Timon Wellenreuther een schot maar half kon tegenhouden. Kerem Aktürkoglu was er als de kippen bij om binnen te tikken. Benfica kreeg daarna nog wel wat kansen op de gelijkmaker maar mede dankzij het nodige duik en vliegwerk van de Duitse doelman bleef Feyenoord overeind. De extra tijd was al een minuut bezig toen Antoni Milambo de wedstrijd op aangeven van Igor Paixao besliste met de 1-3.

Feyenoord won uit bij Girona voor het eerst een uitwedstrijd in de Champions League sinds ruim tweeëntwintig jaar, de overwinning na Girona laat gelukkig zeer kort op zich wachten. Feyenoord heeft vanavond een ongelofelijke stunt uitgehaald door met 1-3 te winnen bij Benfica en bewijst daar bovendien het Nederlandse voetbal een dienst die zijn weerga niet kent. Nederland is in een hevige coëfficiëntenoorlog verwikkeld met Portugal en doet op die ranglijst dus ook uitstekende zaken door een directe concurrent te verslaan.

Als het niet aan de VAR had gelegen, was de score vanavond nog een stuk hoger uitgevallen. Tussen de eerste twee goals werd er al een goal afgekeurd wegens een vermeende overtreding, terwijl er tien minuten na rust een streep ging door een doelpunt van Gernot Trauner. De Oostenrijkse verdediger stond buitenspel op het moment dat hij een rebound van David Háncko binnenwerkte. Na de 1-3 van Milambo in de extra tijd was de wedstrijd beslist en stroomde Estadio da Luz volledig leeg, een groot Feyenoord-feest achterlatend.

Dankzij de overwinning staat Feyenoord nu op zes punten uit de eerste drie wedstrijden en daarmee staat Feyenoord momenteel op een verrassende zestiende plaats. Wel heeft de ploeg van Brian Priske nog een negatief doelsaldo, door de 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen in de eerste speelronde heeft Feyenoord er momenteel nog een minder gemaakt dan dat ze er tegenkregen. Over twee weken wacht Feyenoord weer een thuiswedstrijd, dan komt Red Bull Salzburg op bezoek in De Kuip. Die ploeg verloor vanavond in eigen huis met 0-2 van Dinamo Zagreb en dus lonkt getuige het sterke spel van Feyenoord in de laatste twee wedstrijden een plaats in de hoogste regionen van de competitiefase van het grootste clubtoernooi van Europa.