Transparent
Inloggen
Sluiten

Historie Feyenoord op bezoek bij Go Ahead Eagles

17 oktober 2024 16:17
Foto: Pro Shots

Historie Feyenoord op bezoek bij Go Ahead Eagles; image source: Pro Shots

Zaterdag kruist Feyenoord voor de vijfendertigste keer de degens met Go Ahead Eagles op de Adelaarshorst in Deventer. Van de voorgaande vierendertig edities wist Feyenoord achttien keer te winnen, negen keer eindigde het duel in een gelijkspel terwijl Go Ahead Eagles er negen keer in slaagde de drie punten in eigen huis te houden.

Vorig seizoen was het een midweekse ontmoeting, tegen het einde van het seizoen. PSV had net met 0-8 gewonnen van sc Heerenveen en Feyenoord moest winnen om het kampioenschap van de Eindhovenaren nog een paar dagen uit te stellen. Daar slaagde de ploeg van Arne Slot uiteindelijk met verve in, Feyenoord won op bezoek in Deventer met 1-3 dankzij een eigen goal van Jeffrey de Lange en reguliere goals van Luka Ivanusec en Ayase Ueda. Namens de thuisploeg maakte Edvardsen op slag van rust nog de aansluitingstreffer.

Ook in Deventer is er deze zomer veel veranderd. Na de uitstekende prestaties vorig seizoen waarin de ploeg zich via de playoffs voor Europees voetbal kwalificeerde, vertrok er een veelvoud aan spelers deze zomer. Ook trainer René Hake vertrok halverwege de voorbereiding op de Europese duels met het Noorse Brann SK naar Manchester United. Er werd voorafgaand aan het seizoen dan ook rekening gehouden met een aanzienlijk minder seizoen dan het vorige. Niks blijkt echter minder waar, de Deventenaren staan op een zeer verdienstelijke zevende plek, één plek onder Feyenoord met een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo. Daarnaast heeft Go Ahead Eagles ook een wedstrijd meer gespeeld dan Feyenoord, dat nog een inhaalduel met Ajax tegoed heeft.




Discussieer mee op de forums


Tags

eagles deventer historie slaagde arne ayase brann degens edvardsen hake heerenveen inhaalduel ivanusec jeffrey kruist kwalificeerde luka ontmoeting playoffs slot tegoed ueda veelvoud verdienstelijke verve vierendertig vijfendertigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 34.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bazoumana boekjaar ceo china danall dtk dubbelq feedshare hwang kloese korea kuip middenveldert migratie milambo oranje priske renovatie sem skov smal sobat soldaten steijn timber toure wieffer willykment zechiel