Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord presenteert prachtige jaarcijfers

10 oktober 2024 15:54 - Feyenoord
Foto: Pro Shots

Feyenoord presenteert prachtige jaarcijfers; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft over het afgelopen seizoen een nettowinst van liefst 9,5 miljoen euro geboekt. Dat maakte de club bekend bij het presenteren van het financiële jaarverslag. De winst was voornamelijk te danken aan een aanzienlijk verhoogde omzet. Die bedroeg het afgelopen seizoen liefst 125,7(!) miljoen euro, een groei die vooral te danken is aan de rentree van de club in de UEFA Champions League.



Ook de transfergelden van Orkun Kökçü, Danilo Pereira da Silva, Javairo Dilrosun en hoofdtrainer Arne Slot konden mede daardoor "vrijwel volledig" worden geherinvesteerd, zo meldde de club. Onder alle strepen blijft er dus een nettowinst van 9,5 miljoen euro over, het op één na beste resultaat in de clubhistorie van Feyenoord.

Bij de presentatie was ook Pieter Smorenburg, financieel directeur van Feyenoord, aanwezig om de cijfers te duiden: "De groei die we hebben ingezet in de afgelopen jaren is dit jaar krachtig voortgezet. De extra inkomsten zijn voor het merendeel besteed aan het behoud en de verdere versterking van onze selectie, de Academy en het vrouwenvoetbal. Ook hebben we gericht geïnvesteerd in de rest van onze organisatie en nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld ook de lancering van Feyenoord ONE, onze eigen streamingdienst. Dit alles is gericht op verdere waardecreatie van de club."

Feyenoord maakte naast deze prachtige jaarcijfers ook bekend over het huidige boekjaar te verwachten zwarte cijfers te kunnen noteren. De transfers van Mats Wieffer naar Brighton & Hove Albion en Lutsharel Geertruida naar Rasenballsport Leipzig, spelen daar een belangrijke rol in. Al mag ook de nieuwe deelname aan de UEFA Champions League, die dit seizoen is uitgebreid met twee extra wedstrijden, daarin niet worden onderschat.




Discussieer mee op de forums


Tags

danken nettowinst uefa academy albion arne bedroeg besteed boekjaar brighton danilo dilrosun duiden geertruida geherinvesteerd hove jaarverslag javairo kokcu lancering leipzig mats merendeel noteren rasenballsport silva slot smorenburg streamingdienst transfergelden voortgezet vrouwenvoetbal waardecreatie wieffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Feyenoord E-zine

Meer dan 33.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arnesen barcelona carranza egger hanegem hwang kloese kraaij liverpool lotomba middenveldert milambo nederland neeskens paixao priske read rip ruijl sinisterra slot stengs twente ueda vriendjes wehave willykment yoda zerrouki