Transparent
Inloggen
Sluiten

Timber: "Gevochten tot het eind"

6 oktober 2024 16:41
Foto: Pro Shots

Timber: "Gevochten tot het eind"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 2-1 gewonnen Eredivisiekraker tegen FC Twente verscheen Quinten Timber voor de camera's van ESPN om samen met Jan-Joost van Gangelen terug te blikken op zijn wedstrijd:"We hebben alleen maar lopen strijden volgens mij, de hele wedstrijd. Dat eigenlijk. Ik zit nog een beetje hoog in mijn emotie, ik was ook een beetje geïrriteerd in de wedstrijd. Dat lag vooral aan mezelf. Dat ik zelf niet lekker in de wedstrijd kwam. Dat had ook met de wedstrijd te maken. Uiteindelijk ben ik blij want we hebben ook andere wedstrijden zo gehad en die gaven we wel weg. Net als woensdag hebben we weer gevochten tot het einde en het resultaat over de streep getrokken."

"We kunnen het nog beter doen, er waren teveel slordige momenten. De eerste vijftien tot twintig minuten was onze manier van druk zetten ook niet goed genoeg. Als je op zo'n manier druk zet, dan kan iedereen goed voetballen. Vooral FC Twente. Die kunnen goed voetballen, hebben een goede structuur en spelen al langere tijd samen. Dan weet je dat je beter druk moet zetten. Dat deden we in de tweede helft veel beter, waarbij we ook veel tweede ballen wonnen. Ik zit hier hoog in mijn emotie omdat ik niet lekker in de wedstrijd kwam. We hebben drie punten, we hebben gestreden als team, daar ben ik trots op. Maar we moeten zeker nog stappen maken. Nu de komende twee weken is het wat rustiger maar daarna komt er een hele drukke periode aan. Vooral de intensiteit waarop we dingen deden, dat gebeurde teveel vandaag. Dat pakten we uiteindelijk wel goed op, dat deden we goed als team. We wilden meer controle hebben maar we moesten vooral gewoon winnen. Dat hebben we gedaan."

"Het strijden is de basis. Daar staat Feyenoord ook voor. Strijden. Niet opgeven. Tweede ballen winnen. Daar begint het bij en dan komt de rest vanzelf. Daar werken we keihard aan als team, elke training weer. We weten dat we daarin stappen moeten maken maar we zijn ook een nieuw team. We gaan vooruit. Dat is het belangrijkste. Ik zit inmiddels ook al wat minder in emotie. Als je erover praat gaat het beter, dat werkt dus echt zo."

Over multifunctionele doelpuntenmaker Hwan In-beom"Hij is er net pas bij, maar heeft het direct goed opgepakt. Hij is goed in zijn communicatie en pakt dingen supersnel op. Hij coacht ook heel goed, hij is tweebenig, scoorde ook met links volgens mij. Ik ben blij dat we hem erbij hebben. Hij is absoluut Champions League-niveau. Dat zien we ook op de trainingen. Je ziet het ook vooral in de wedstrijden. Het is lekker om met hem te spelen op het middenveld."




Discussieer mee op de forums


Tags

timber twente beom blikken coacht doelpuntenmaker eredivisiekraker espn gangelen hwan intensiteit joost opgeven slordige supersnel tweebenig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 34.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bazoumana boekjaar ceo danall dtk dubbelq feedshare haalbaarheid hwang kloese kuip middenveldert migratie milambo onderhoud oranje priske renovatie sem skov smal sobat soldaten steijn timber toure wieffer willykment zechiel