Transparent
Inloggen
Sluiten

Priske: "Dit is voetbal"

2 oktober 2024 21:39
Foto: Pro Shots

Priske: "Dit is voetbal"; image source: Pro Shots

Na afloop van het eerste gewonnen uitduel in ruim tweeëntwintig jaar, verscheen ook Brian Priske voor de camera's van Ziggo Sport om terug te blikken op een van de hoogtepunten van de Deense trainer sinds zijn komst naar Rotterdam:"Ik denk dat de drie punten altijd het allerbelangrijkste zijn. Maar ook de eerste uitoverwinning in de Champions League voor Feyenoord in tweeëntwintig jaar, dat zijn veel positieve punten vanavond. Uiteindelijk kwamen we ook voor de drie punten en dat is wat we meenemen. Dit is voetbal. Je gaat naar een uitwedstrijd in de UEFA Champions League, om het op te nemen tegen een moeilijk team. Niet alles ging zoals we hoopten en zoals we het wilden. Maar uiteindelijk tellen de drie punten. Mijn jongens hebben vandaag de mentaliteit en de mindset laten zien die je soms ook nodig hebt in dit soort wedstrijden. Het is een goed team uit een sterke competitie. Misschien zijn ze dit seizoen niet op hun best, maar er staat een goede structuur met een goede trainer die goed voetbal speelt. Zij gaan het veel teams nog erg lastig maken dit seizoen. In dat aspect ben ik blij dat de jongens door hebben gevochten en deze lelijke overwinning boeken. Ja, zo moet het soms. Als je ons in de tweede helft zag, waren we niet blij dat we niet meer konden domineren en we de controle over de wedstrijd verloren. Dat is ook het mechanisme in het voetbal. Je staat uit met 1-2 voor, zij krijgen een penalty en dan met het publiek erachter. Dan kun je wel eens je hoofd verliezen en ik ben blij dat dit vanavond niet gebeurde."

"Scorebordjournalistiek? Haha, ja, maar nogmaals, het stomme antwoord geldt hier ook: Dat is voetbal. We hebben daar geen controle over. We speelden goede wedstrijden dit seizoen die we hadden moeten winnen. Vandaag hadden we het geluk aan onze zijde, die we eerder vaak ook nodig hadden. Het resultaat verandert voor mij niks. Er blijft nog ontzettend veel over om aan te werken en te verbeteren. Maar dit is wel duidelijk een stap in de goede richting. Dit geeft ons vertrouwen en helpt ons met onze mentaliteit. Ik hoop dat de Feyenoord-fans trots zijn op onze eerste uitoverwinning in de Champions League sinds ruim twintig jaar."




Tags

priske tweeentwintig blikken domineren hoogtepunten lelijke mechanisme scorebordjournalistiek stomme uefa ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 33.559 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane beelen bosz brekebeentje bueno flamingo girona hancko hezbollah high intensity israel kraaij libanon lotomba middenveldert milambo nieuwkoop paixao pedersen priske read slot socrates stengs timber twente ueda wehave willykment