Sterk Feyenoord wint knotsgek duel van Girona

2 oktober 2024 20:49

Sterk Feyenoord wint knotsgek duel van Girona; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft drie punten opgehaald uit Catalonië. Na een knotsgekke wedstrijd stond er na ruim negentig minuten een 2-3 eindstand op het scorebord in Girona. Feyenoord kwam na een kleine twintig minuten op een 1-0 achterstand, waarna Feyenoord razendsnel haar rug rechtte en de wedstrijd binnen het kwartier volledig omdraaide. Dankzij een kopbal van Timber, die van richting werd veranderd door Yangel Herrera, die daardoor een eigen doelpunt op zijn naam kreeg. Antoni Milambo bepaalde na ruim een half uur de ruststand op 1-2, doordat Ayase Ueda drie minuten na die treffer zijn penalty te zwak inschoot en dus miste. Kort na rust ontsnapte Feyenoord aan de gelijkmaker door een wegens buitenspel afgekeurd doepunt. Een kwartier na die afgekeurde goal miste ook Girona een penalty, waarna Donny van de Beek even later alsnog aantekende voor de gelijkmaker. Lang konden de Spanjaarden niet genieten van die gelijkmaker, want zes minuten later kwam Feyenoord, opnieuw via een eigen goal, weer op voorsprong.

Dankzij de overwinning is Feyenoord er na ruim tweeëntwintig jaar eindelijk weer eens in geslaagd een uitwedstrijd in de UEFA Champions League te winnen. Dat gebeurde in seizoen 2002/2003 voor het laatst, toen Feyenoord in Rome het plaatselijke Lazio versloeg. De overwinning betekent eveneens een bruikbare opsteker voor Brian Priske, na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Feyenoord sluit aanstaande zondag dit blok wedstrijden af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente, de nummer drie van de Eredivisie in het afgelopen seizoen. Kort na die wedstrijd vliegen de internationals uit en kan Priske de daaropvolgende twee weken focussen op het verder werken aan de automatismes binnen zijn selectie. Over drie weken wacht vervolgens de volgende competitiewedstrijd in de UEFA Champions League, als Feyenoord op bezoek gaat bij Benfica in Lissabon.