Transparent
Inloggen
Sluiten

Historische balans Feyenoord tegen Girona FC

30 september 2024 20:11
Foto: Pro Shots

Historische balans Feyenoord tegen Girona FC; image source: Pro Shots

Feyenoord speelde niet eerder tegen Girona FC. Wel trof het met Real Madrid, FC Barcelona, Espanyol, Real Zaragoza, Tenerife CD, Deportivo la Coruña, Sevilla en Atletico Madrid al acht Spaanse tegenstanders in een officiële ontmoeting. Gunstig gezind zijn de voorgaande resultaten Feyenoord niet.

Hoewel er in 1965/1966 thuis nog met 2-1 werd gewonnen van Real Madrid werd er in de Spaanse hoofdstad met liefst 5-0 verloren. Negen jaar later werd er thuis gelijkgespeeld tegen FC Barcelona terwijl er uit met 3-0 werd verloren. In 1976/1977 was Feyenoord te machtig voor Espanyol, vervolgens duurde het negentien jaar tot Feyenoord in seizoen 1994/1995 weer een Spaanse tegenstander trof met Real Zaragoza. Thuis wist Feyenoord in De Kuip met 1-0 af te rekenen met de Spaanse formatie, in Spanje werd er vervolgens met 2-0 verloren. In het najaar van 1996 speelde Feyenoord in de UEFA Cup een tweeluik met opnieuw Espanyol. Op 15 oktober van dat jaar wist Feyenoord met 0-3 te winnen om twee weken later met 0-1 te verliezen in eigen huis.

In datzelfde seizoen trof Feyenoord ook nog Tenerife CD, waar op het eiland met 0-0 gelijk werd gespeeld ging de return in Rotterdam met 2-4 verloren. Na de winst van de UEFA Cup in seizoen 2001/2002 trof Feyenoord voorafgaand aan het daaropvolgende seizoen Real Madrid in de Europese Supercup Finale, een wedstrijd die met 3-1 verloren ging door de ploeg van Bert van Marwijk. In 2008/2009 speelde Feyenoord in een gewijzigde opzet van de UEFA Cup een duel op bezoek bij Deportivo la Coruña, een wedstrijd die met 3-0 werd verloren door de Rotterdammers. Sowieso was dat seizoen voor Feyenoord niet bepaald memorabel, alle vier de groepswedstrijden gingen verloren.

In 2014/2015 speelde Feyenoord een tweeluik tegen Sevilla, die thuis met 2-0 werd gewonnen en uit met dezelfde cijfers werd verloren. De laatste wedstrijden tegen een Spaanse tegenstander zullen nog vers in het geheugen van de Feyenoord-supporters liggen. Die dateren natuurlijk nog van vorig seizoen, toen Feyenoord het op mocht nemen in de UEFA Champions League tegen Atletico Madrid. In de Spaanse hoofdstad ging het duel met 3-2 verloren terwijl de tweede club van Madrid in Rotterdam met 1-3 te sterk was.




Tags

madrid uefa espanyol girona atletico barcelona coruna deportivo sevilla tenerife zaragoza dateren gezind kuip machtig marwijk memorabel najaar ontmoeting supercup

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 33.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane beelen bosz brekebeentje dtk flamingo geertruida girona glas hancko hezbollah high intensiteit intensity israel kraaij leverkusen libanon lotomba milambo nieuwkoop pedersen priske read slot socrates timber wehave wieffer willykment