Transparent
Inloggen
Sluiten

Vierenveertigste ontmoeting tussen NEC en Feyenoord in Nijmegen

26 september 2024 13:21
Foto: Pro Shots

Vierenveertigste ontmoeting tussen NEC en Feyenoord in Nijmegen; image source: Pro Shots

Zaterdag staat NEC-Feyenoord weer op het programma. Het wordt de vierenveertigste keer dat beide ploegen de degens kruisen in de Nijmeegse Goffert in het kader van de Eredivisie. Van de drieënveertig voorgaande edities wist Feyenoord er zesentwintig te winnen, zes keer eindigde het in een gelijkspel terwijl NEC er elf keer in slaagde de drie punten in eigen huis te houden.

De recordoverwinning van Feyenoord in Nijmegen dateert van het seizoen 1967/1968, toen Feyenoord met 0-5 wist te winnen. In 1981/1982 boekte NEC haar grootste thuisoverwinning ooit op Feyenoord door de Rotterdammers met 5-1 te verslaan. Vorig seizoen eindigde het competitieduel in de een na laatste speelronde in een 2-3 overwinning voor Feyenoord. Kodai Sano en Sontje Hansen scoorden voor de thuisploeg, terwijl Calvin Stengs, Yankuba Minteh en Ayase Ueda de goals namens Feyenoord maakten.




Discussieer mee op de forums


Tags

vierenveertigste ontmoeting ayase degens drieenveertig eredivisie goffert hansen kader kodai kruisen minteh nijmeegse recordoverwinning sano slaagde stengs thuisoverwinning ueda yankuba zesentwintig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 33.207 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane afmaker afrika balverlies djs dtk flanken groningen hwang jetlags kraaij lotomba mexico middenveldert nac nsc ono osman paixao praag priske slot smal socrates timber twente ueda wehave willykment wings