Transparent
Inloggen
Sluiten

Historie Feyenoord thuis tegen NAC Breda

21 september 2024 20:18
Foto: Pro Shots

Historie Feyenoord thuis tegen NAC Breda; image source: Pro Shots

Morgen staat de zevenenvijftigste editie in de Eredivisie tussen Feyenoord en NAC Breda in De Kuip op het programma. Van de voorgaande zesenvijftig duels wist Feyenoord er thuis achtendertig te winnen, vijftien keer eindigde het treffen in een gelijkspel terwijl NAC drie keer de drie punten mee terug naar Breda wist te nemen. Feyenoord kent daarbij een positief doelsaldo van +92 goals. Feyenoord scoorde in De Kuip liefst honderdveertig goals tegenover achtenveertig voor NAC Breda.

De grootste thuisoverwinning dateert alweer van zestig jaar geleden. In seizoen 1963-1964 werd NAC Breda met liefst 10-0(!) naar huis gestuurd. In seizoen 2008/2009 boekte NAC Breda haar grootste competitieoverwinning in de clubhistorie op bezoek bij Feyenoord, toen het duel in een 0-4 overwinning eindigde voor NAC.

Doordat NAC Breda de afgelopen seizoen een niveau lager in de Keuken Kampioen Divisie bivakkeerde is het laatste onderlinge duel in de Eredivisie al enige tijd geleden. In september 2018 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in een Eredivisiewedstrijd in De Kuip. Destijds was Feyenoord thuis met 4-2 te sterk voor de Bredanaars. Robin van Persie zorgde voor twee goals, Benjamin van Leer maakte als doelman van NAC een eigen doelpunt terwijl Tonny Vilhena de vierde treffer voor Feyenoord maakte.




Tags

nac kuip eredivisie historie achtendertig achtenveertig benjamin bivakkeerde bredanaars competitieoverwinning editie honderdveertig persie thuisoverwinning vilhena zesenvijftig zevenenvijftigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bayer bijlow bueno europarcs gimenez groningen hancko hoofdpartner hwang knaap kraaij leverkusen lotomba milambo nac nadje osman paixao priske slot smal socrates timber twente ueda wellenreuther willykment zechiel zerrouki