Transparent
Inloggen
Sluiten

Hwang: "Zo mag je niet spelen in eigen huis"

19 september 2024 22:02
Foto: Pro Shots

Hwang: "Zo mag je niet spelen in eigen huis"; image source: Pro Shots

Ook Inbeom Hwang stond na afloop van de 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen voor de camera's van Ziggo Sport om terug te blikken op zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord in de UEFA Champions League: "Ja, dit was inderdaad heel moeilijk. Dat wisten we ook vantevoren. Maar zoals vandaag mag je thuis nooit voetballen. We weten dat we deze wedstrijd goed na moeten analyseren, bespreken en reflecteren. Want we weten dat er nog heel veel wedstrijden aan gaan komen, in zowel de Eredivisie als in de Champions League en ook in de KNVB-beker. We moeten echt beter, ja."

"We gaven de goals veel te gemakkelijk weg. In de Champions League, op dit niveau, mag je nooit zo slecht verdedigen en de goals zo gemakkelijk weggeven als wij deden vanavond. En we hadden ook echt moeten scoren. Anders word je vermoord en loop je in het mes. Daarom moet het echt beter. In de tweede helft ging het ook wel wat beter, maar we hadden in de hele wedstrijd beter moeten zijn en goals moeten scoren. Maar we mogen niet verdrietig zijn en bij de pakken neer gaan zitten want er komen nog veel wedstrijden aan zoals gezegd. Dus we moeten elkaar blijven pushen om beter te gaan voetballen."

"Voor mij was het natuurlijk een moeilijke wedstrijd ook. Maar ik ben ook wel heel erg blij om mijn eerste wedstrijd voor Feyenoord in ons eigen stadion te hebben mogen spelen. Het doet me wel pijn dat we de fans niet meer konden geven vanavond. Maar ik ben er zeker van dat we in de komende wedstrijden beter voor de dag zullen komen. Zowel ikzelf en wij als team."

"Ik zou niet van mezelf zeggen dat ik een coachende speler ben. Maar ik probeer wel altijd om het team te helpen, onafhankelijk van waar ik speel. Hier dus ook. Ik ben een van de oudste spelers hier in het team. Dus ik moet de club helpen en dus ook de spelers. Als je hen helpt helpen ze jou ook. Daarvoor blijf ik mijn best doen, zodat we in de toekomst wedstrijden kunnen gaan winnnen."

"Mijn eerste weken waren erg gek. Zoals de meeste mensen weten kreeg ik pas mijn werkvergunning erg laat. Daardoor kon ik ook niet spelen in Groningen. Dat was frustrerend. Ik wilde heel graag spelen afgelopen weekend om de club te helpen. Maar gelukkig had ik hem wel voor vanavond binnen zodat ik mee kon doen en mijn debuut kon maken. Natuurlijk is het moeilijk dit resultaat te accepteren. Maar nogmaals, we moeten elkaar blijven uitdagen en zorgen dat we beter voor de dag gaan komen. Zondag wacht de wedstrijd tegen NAC. Eerst moeten we herstellen van deze wedstrijd, ook mentaal. We moeten elkaar daar goed bij helpen en dicht bij elkaar blijven. Om dat te doen moeten we verbonden zijn. Zowel op als naast het veld. Ik kijk uit naar mijn debuut in de Nederlandse competitie ook."




Tags

hwang bayer blikken coachende eredivisie groningen inbeom knvb leverkusen nac uefa uitdagen vantevoren vermoord werkvergunning winnnen ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 33.092 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arnesen beelen bobson carranza dtk eenheid geloofwaardigheid gimenez hancko kraaij liverpool lotomba middenveldert milambo nsc osman paixao priske santi slot sobat socrates stengs timber twente ueda wehave willykment yoda