Beelen: "Deze dragen we wel even met ons mee"

19 september 2024 21:48

Beelen: "Deze dragen we wel even met ons mee"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 0-4 verloren wedstrijd tegen Bayer Leverkusen verscheen Thomas Beelen voor de camera's van Ziggo Sport om terug te blikken op zijn wedstrijd tegen de regerend landskampioen van onze Oosterburen: "We wisten vooraf dat de Duits kampioen een hele goede ploeg heeft. We wisten dat het lastig zou worden, maar bij rust met 0-4 achter hadden we niet aan zien komen. Ik denk dat de fouten die we maakten direct keihard werden afgestraft. Dat begon al binnen vijf minuten en dat ging eigenlijk zo door. Ik denk dat we aan de bal nog wel redelijk voetbalden maar als we dan een foutje maakten werd dat direct keihard afgestraft. Als je dit soort foutjes maakt in de Eredivisie kom je daar nog wel eens mee weg, maar vandaag duidelijk niet."

Over wat ze in de kleedkamer tegen elkaar zeiden in de rust na in de eerste helft al op een 0-4 achterstand te zijn gezet: "Je kunt niet zoveel meer met de eerste helft, dat was gebeurd. We probeerden tegen elkaar te zeggen dat we in de tweede helft gewoon met zijn allen het maximale er uit moesten halen, nog proberen iets terug te doen. Dan kun je wel in zak en as gaan zitten na die 0-4 maar dat heeft ook geen zin. Dus we probeerden er nog wel een wedstrijd van te maken. Nog een goal ook afgekeurd natuurlijk maar er zat ook niet heel veel meer in. Ik denk dat we in de tweede helft wel iets zuiniger aan de bal waren en dat zij het ook wel een beetje lieten lopen gezien de tussenstand. Deze nederlaag dragen we wel even met ons mee, ja. Misschien dat het morgen minder is als we de wedstrijd terug gaan kijken maar nu denk ik er niet heel fijn bij. 0-4 in eigen huis, dat is op de eerste Champions League-avond echt niet leuk natuurlijk. Dat is gewoon klote."