Feyenoord kansloos ten onder tegen Bayer 0-4 Leverkusen

19 september 2024 20:37

Feyenoord kansloos ten onder tegen Bayer 0-4 Leverkusen; image source: Pro Shots

Feyenoord is vanavond hardhandig aan de kant gezet door de regerend landskampioen van Duitsland. In de Kuip was de eindstand bij de rust al bereikt; 0-4. Florian Wirtz opende na vijf minuten al de score. Na een half uur voetbal verdubbelde Alex Grimaldo de score op aangeven van Nederlands international Jeremie Frimpong. Zes minuten later scoorde Florian Wirtz zijn tweede van de avond, op slag van rust gevolgd door een knullig eigen doelpunt van doelman Timon Wellenreuther. Hoewel Feyenoord twee keer tot scoren kwam en in de ogen van de scheidsrechter ten onrechte een penalty claimde werden beide goals afgekeurd wegens buitenspel en ging er ook een streep door de strafschop.

Daardoor is Feyenoord dramatisch aan de campagne in de UEFA Champions League begonnen. De ploeg van trainer Brian Priske staat nu virtueel op de eennalaatste plaats, net voor Dinamo Zagreb; dat vandaag haar trainer ontsloeg na de bizarre 9-2 nederlaag op bezoek bij FC Bayern München. Om 21:00 uur geschiedt nog de aftrap van de laatste vier wedstrijden van de eerste speelronde in de competitiefase van het grootste Europese toernooi. Afhankelijk van die uitslagen zou Feyenoord virtueel nog maximaal vier plaatsen kunnen stijgen. Feyenoord vervolgt haar campagne over twee weken met een wedstrijd op bezoek bij dé verrassing van de Spaanse Primera Division van het afgelopen seizoen Girona. De aftrap staat gepland op woensdag 2 oktober om 18:45 uur.