Transparent
Inloggen
Sluiten

Historische balans Feyenoord tegen Duitse tegenstanders

17 september 2024 10:44
Foto: Pro Shots

Historische balans Feyenoord tegen Duitse tegenstanders; image source: Pro Shots

Het wordt donderdag de vijfendertigste keer dat Feyenoord het op gaat nemen tegen een Duitse tegenstander. Het wordt de derde officiële ontmoeting met Bayer 04 Leverkusen en de eerste sinds seizoen 1987/1988. Toen eindigde de thuiswedstrijd in een 2-2 gelijkspel terwijl er in Leverkusen met 1-0 werd verloren.

Met de nieuwe opzet van de UEFA Champions League speelt Feyenoord dit seizoen maar één wedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen. Thuis bewaart Feyenoord een positieve balans tegen Duitse tegenstanders in officiële duels. Van de zeventien officiële duels die in De Kuip tegen Duitse tegenstanders werden gespeeld, won Feyenoord er elf. Vier duels eindigden in een gelijkspel terwijl er twee keer werd verloren. Daarbij heeft Feyenoord een doelsaldo van 29 goals voor en 17 tegen.

Gaat Feyenoord donderdag haar twaalfde overwinning boeken tegen een Duitse tegenstander en bovendien de eerste overwinning ooit op Bayer Leverkusen? De laatste ontmoeting met een Duitse tegenstander was in november 2021, toen Feyenoord op bezoek bij 1. FC Union Berlin in het Olympiastadion met 1-2 te sterk was voor de thuisploeg.




Tags

leverkusen bayer ontmoeting berlin bewaart kuip olympiastadion twaalfde uefa union vijfendertigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bayer cirkel dtk eredivisie ergernis excuus fitheid geertruida girona hancko hassel hoogtij huddle kloese kraaij kwalitatief leverkusen lotomba minteh osman praag priske ruijl salzburg slot voorhoede wieffer willykment zerrouki