Transparent
Inloggen
Sluiten

Wellenreuther: "Dit is onacceptabel!"

14 september 2024 23:24
Foto: Pro Shots

Wellenreuther: "Dit is onacceptabel!"; image source: Pro Shots

Ook Timon Wellenreuther verscheen na afloop van het teleurstellende gelijkspel op bezoek bij FC Groningen duidelijk vervolgen voor de camera's van ESPN om terug te blikken op zijn wedstrijd: "Het was heel moeilijk voor ons team vanavond. Zeker op het moment dat je tien minuten voor tijd nog met 0-2 voorstaat. Dan geef je het nog weg en je speelt 2-2? Dat is echt onacceptabel! We moeten goed in de spiegel kijken en kijken wat we vanavond verkeerd deden. We hebben winnaarsmentaliteit nodig. Als ik naar onze gezichten kijk dan heb ik die honger voor de goal gemist. We hadden meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat hebben we niet gedaan. En op het moment dat die beslissnede goals niet vallen, moet je met alles wat je in je hebt je eigen goal verdedigen. Dat hebben we vandaag ook niet gedaan en dat is dus ook wat er mis is gegaan vandaag."


Of het een mentaliteitskwestie is binnen het team? "Het is niet alleen mentaliteit, maar wel een essentieel onderdeel natuurlijk. Maar het is meer. We hebben dat nodig en daar moeten we hard voor werken. Niet alleen op het gebied van voetbalkwaliteit maar ook zeker op het gebied van mentaliteit, ja. Dat moet snel gebeuren. Of ik het aan zag komen? Ja, natuurlijk. Je weet dat je uit speelt en zij alles op alles gaan zetten. Zeker op het moment dat het pas 0-2 staat. Ik denk dat we verdedigend wel goed stonden en het goed deden. Maar er waren dus twee momenten waarin we niet agressief genoeg waren. We moeten goed gaan kijken wat er hier vandaag gebeurd is en in de toekomst veel agressiever verdedigen bij dit soort momenten. Het was vandaag heel teleurstellend maar we moeten door en het moet beter."

Over de afgelopen interlandperiode en de trainingsintensiteit met een relatief kleine groep: "Het was goed voor ons om de afgelopen weken te trainen. We waren maar met een klein clubje, we hebben veel getraind. Het is nog steeds het begin. Veel jongens zijn vertrokken en veel nieuwe jongens zijn gekomen van veel verschillende clubs. Het is een proces, daar hebben we tijd voor nodig. Maar als je met 0-2 voorstaat, mag je de wedstrijd niet meer uit handen geven en gelijkspelen. We zijn en blijven Feyenoord. Die mentaliteit moeten we houden. Het is niet gemakkelijk met zoveel nieuwe spelers. Maar dat was de afgelopen jaren ook niet anders. We moeten hiermee werken en er het beste uithalen. Dat kunnen we, we hebben goede spelers. We moeten bij elkaar blijven en dan komt het goed."

Over de uitgebleven transfer van concurrent Justin Bijlow: "Ik loop al wat langer mee en de voetballerij is een hele harde wereld. Je hebt positieve en minder positieve herinneringen. Niet alles gaat altijd even goed. En het is ook niet altijd even gemakkelijk. Soms doe je een stap terug om er vervolgens twee stappen vooruit te zetten. Dat is ook voetbal. Justin haalt het beste uit deze situatie. We werken goed samen en maken het beste van de situatie."




Discussieer mee op de forums


Tags

wellenreuther voorstaat agressiever beslissnede bijlow blikken espn essentieel gelijkspelen groningen honger mentaliteitskwestie timon trainingsintensiteit uitgebleven uithalen voetbalkwaliteit winnaarsmentaliteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 32.677 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bayer beelen belastinggeld bjarne bosz debatten gimenez hancko hansen heerenveen hwang jong juve kamerleden kiezers kraaij leverkusen middenveldert midtjylland nederland perisic persie priske pvv slot trauner wilders yoda ziggo