Transparent
Inloggen
Sluiten

Politie waarschuwt: "Acties kunnen ook rond Champions League"

10 september 2024 21:24 - ESPN
Foto: Pro Shots

Politie waarschuwt: "Acties kunnen ook rond Champions League"; image source: Pro Shots

Zolang er geen akkoord is over de vroegpensioenregeling voor politie-agenten, gaat de politie door met actievoeren. Volgens de bond wordt ieder weekend het grootste affiche in de Eredivisie gekozen. Dat heeft Maarten Brink, projectleider bij de politie-acties, in gesprek met ESPN aangegeven: "Het heeft geen zin om een actie te organiseren waar maar twee agenten op een fiets aanwezig zijn."

Hij vervolgde zijn relaas: “Tot nu toe zijn het alleen Eredivisiewedstrijden. En we zeiden van tevoren: we pakken voetbal, evenementen en demonstraties. Voetbal is breed; het kunnen interlands zijn, het kan Champions League zijn en dat kunnen ook duels in de Keuken Kampioen Divisie zijn. Het kan alles zijn”, klinkt het onheilspellend.

Brink betreurt de situatie en realiseert zich ook dat het voetbal nu de dupe is, maar zegt zich niet verantwoordelijk te voelen voor de afgelaste wedstrijden: “Het is ontzettend vervelend en raar dat wedstrijden alleen doorgang kunnen vinden als er politie aanwezig is. Dat de wedstrijd wordt afgelast, is een eigen besluit van de lokale driehoek. Dat is niet wat wij als politievakbonden beogen.”




Tags

agenten brink waarschuwt actievoeren affiche afgelast afgelaste beogen betreurt demonstraties driehoek eredivisie eredivisiewedstrijden espn fiets onheilspellend politievakbonden projectleider relaas vervolgde vroegpensioenregeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bayer beelen belastinggeld bjarne bosz debatten gimenez hancko hansen heerenveen hwang jong juve kamerleden kiezers kraaij leverkusen middenveldert midtjylland nederland perisic persie priske pvv slot trauner wilders yoda ziggo