Transparent
Inloggen
Sluiten

Timber valt in bij winnend Oranje

8 september 2024 01:34
Foto: Pro Shots

Timber valt in bij winnend Oranje; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal heeft vanavond afgerekend met Bosnië Herzegovina. In het Philips Stadion in Eindhoven eindigde het treffen met het oostblokland in 5-2. Joshua Zirkzee opende na een kwartier spelen met een buitengewoon knappe goal de score. Via Demirovic kwamen de bezoekers nog op gelijkte hoogte, terwijl Tijani Reijnders Oranje op slag van rust weer op voorsprong bracht. Elf minuten na rust bracht Cody Gakpo de marge op twee, waarne Edin Dzeko een kwartier voor rust de spanning weer terug bracht met de aansluitingstreffer. Wout Weghorst en Xavi Simons maakten vervolgens in de slotminuten aan alle Bosnische illusies een eind door de eindstand op 5-2 te bepalen.

Quinten Timber kwam zeven minuten voor tijd in het veld als invaller voor Jerdy Schouten. Het was de enige inbreng van een Feyenoorder in Oranje vanavond. De middenvelder is ook de laatst overgebleven Feyenoorder in de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Wel waren er basisplaatsen voor oud-Feyenoorders Joshua Zirkzee en mocht Lutsharel Geertruida halverwege de tweede helft zijn opwachting maken als vervanger van Denzel Dumfries.

Het was vanavond de eerste keer dat Quinten samen met zijn broer Jurriën het Nederlands Elftal op het veld vertegenwoordigden. Dinsdag wacht de volgende groepswedstrijd in de UEFA Nations League. In de Johan Cruijff Arena in Amsterdam wordt er om 20:45 uur afgetrapt tegen Duitsland, dat in haar eerste groepswedstrijd vanavond eveneens vijf goals wist te maken. Doordat de thuisploeg in Düsseldorf de nul hield tegen Hongarije, staat het team van Julian Nagelsmann bovenaan in de groep van Oranje. Die koppositie staat dinsdag dus op het spel.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje timber groepswedstrijd zirkzee arena bosnie bosnische cody demirovic duitsland dumfries dusseldorf dzeko edin gakpo geertruida gelijkte herzegovina hongarije illusies jerdy julian koeman nagelsmann nations oostblokland opwachting reijnders schouten simons slotminuten tijani uefa vertegenwoordigden waarne weghorst wout xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane adequate bayer beelen bepalende bijlow geertruida groningen hartman hassel hofplein hwang intensiteit kraaij leverkusen middenveldert minteh priske slot smal socrates stengs timber trauner vervangers vnuk wiefer wieffer willykment yoda