Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord bevestigt komst Koreaan

3 september 2024 21:38
Foto: Pro Shots

Feyenoord bevestigt komst Koreaan; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft vandaag eindelijk de komst van Inbeom Hwang wereldkundig gemaakt. De Zuid-Koreaanse verdediger komt over van Rode Ster Belgrado en heeft in de Kuip een contract voor de komende vier jaar getekend tot medio 2028..

"Ik ben heel erg blij om hier te zijn. Mijn ploeggenoot in Servië Uroš Spajić heeft me al gezegd dat ik de juiste beslissing heb genomen om naar Feyenoord te gaan. Dit is de grootste club waar ik ooit voor heb gespeeld, een enorme club in Europa. Dus ik hoop hier heel lang te blijven. Ik heb begrepen dat het stadion hier elke thuiswedstrijd vol zit, dus ik kijk ernaar uit om me aan de supporters te kunnen laten zien!"

Hwang begon zijn carriére in de jeugdopleiding van Daejeon Hana Citize in zijn geboortestad Daejeon. Voor die club maakte hij in 2015 als achttienjarige zijn debuut en schoot hij twee maanden later zijn naam de geschiedenisboeken in als jongste doelpuntenmaker in de Zuid-Koreaanse voetbalhistorie.

Vervolgens vertrok hij naar Vancouver Whitecaps, om via Rubin Kazan en Olympiakos bij Rode Ster Belgrado neer te strijken. De Servische club namen hem vorige zomer over van de Griekse topclub en ook in Belgrado groeide hij uit tot een van de sterkhouders in het kampioenselftal. Hij werd individueel gekroond tot beste speler van het afgelopen seizoen in Servië. Hwang is voorlopig nog niet speelgerechtigd vanwege formaliteiten die moeten worden afgerond. Hij neemt zijn rugnummer vier over van de naar RB Leipzig vertrokken Lutsharel Geertruida.




Discussieer mee op de forums


Tags

hwang daejeon koreaan ster citize doelpuntenmaker formaliteiten geboortestad geertruida geschiedenisboeken hana inbeom kampioenselftal kazan kuip leipzig olympiakos rubin spajic sterkhouders strijken uros vancouver voetbalhistorie wereldkundig whitecaps

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 32.568 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane adequate bayer beelen bepalende bijlow geertruida groningen hartman hassel hofplein hwang intensiteit kraaij leverkusen middenveldert minteh priske slot smal socrates stengs timber trauner vervangers vnuk wiefer wieffer willykment yoda