Transparent
Inloggen
Sluiten

Calvin Stengs weken uit de roulatie

29 augustus 2024 11:06
Foto: Pro Shots

Calvin Stengs weken uit de roulatie; image source: Pro Shots

Slecht nieuws voor Feyenoord. Calvin Stengs moet worden geopereerd wegens de in het uitduel met Sparta opgelopen blessure aan zijn knie. Dit meldden Feyenoord en de speler zelf op de clubwebsite en hun sociale media kanalen vanochtend. Het betreft gelukkig niet de knie waar hij in augustus 2017 ernstig aan geblesseerd raakte.

"Door een moment in de wedstrijd tegen Sparta heb ik een blessure opgelopen aan mijn linkerknie. Hoewel ik er daarna in de wedstrijd geen last meer van had, blijkt een operatie toch noodzakelijk om hier goed van te herstellen", zo schrijft Stengs op zijn Instagram. "Een slechter moment hiervoor kan ik bijna niet bedenken. Het seizoen is pas net begonnen en ik was ready to go. Ik ga er dan ook alles aan doen om goed en zo snel mogelijk terug te keren."




De operatie is volgens Feyenoord noodzakelijk om een zo snel mogelijk herstel van zijn knieklachten te bewerkstelligen. De operatie staat nog voor deze week gepland en vervolgens wacht Stengs een wekenlange revalidatie. Feyenoord kan in die periode dus geen beroep doen op de spelmaker, die vorig seizoen goed was voor negen goals en twintig assists in zesenveertig officiële duels.

Het is de tweede domper in korte tijd voor Calvin Stengs. De aanvaller leek eerder op weg naar het Amerikaanse Charlotte FC in de MLS. Die club kreeg naar aanleiding van de medische keuring echter twijfels over de fitheid van de middenvelder. Die trok daarom zelf de stekker uit de onderhandelingen.

Feyenoord heeft nog tot en met aanstaande maandag 2 september om een eventuele vervanger te strikken. Komend weekend komen de Rotterdammers niet in actie. De Klassieker tegen Ajax werd geschrapt vanwege een politiestaking.




Discussieer mee op de forums


Tags

stengs sparta beroep charlotte clubwebsite fitheid keuring klassieker knieklachten mls politiestaking ready revalidatie stekker wekenlange zesenveertig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane adequate bayer beelen bepalende bijlow geertruida groningen hartman hassel hofplein hwang intensiteit kraaij leverkusen middenveldert minteh priske slot smal socrates stengs timber trauner vervangers vnuk wiefer wieffer willykment yoda