Transparent
Inloggen
Sluiten

Gaat de Klassieker zondag door?

26 augustus 2024 11:44
Foto: Pro Shots

Gaat de Klassieker zondag door?; image source: Pro Shots

Het is nog uiterst onzeker of De Klassieker zondag wel door kan gaan. De politie heeft inmiddels een staking aangekondigd komend weekend tijdens Feyenoord-Ajax. Het is nu aan burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb om te beslissen over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd. Duels tussen Ajax en Feyenoord worden al bijna twintig jaar zonder uitpubliek gespeeld. Dat betekent echter niet dat er geen incidenten meer zijn rond de wedstrijden tussen beide aartsrivalen. De afgelopen jaren was er veel te doen rondom de aankomst van de Ajax-spelersbus, die werd bestookt met vuurwerk. Ook de politie werd rond de aankomst van de spelersbus massaal bekogeld met vuurwerk.

"We waarschuwen al langer dat de acties voor een fatsoenlijk vroegpensioen zullen verharden", aldus een woordvoerder van het LAC, het Landelijk Actiecentrum voor Politieacties. Zoals gezegd is het nu aan de burgemeester om te beslissen wat te doen. Daarbij heeft de burgervader van Rotterdam drie opties: 1. Hij kan de wedstrijd door laten gaan zonder inzet van politie. 2. Hij kan een kort geding aanspannen om de politie te dwingen toch te werken of 3. Hij kan beslissen de wedstrijd te verbieden. Een woordvoerder van de Gemeente Rotterdam heeft aangegeven dat er nog geen beslissing is genomen.

Feyenoord heeft in een reactie laten weten nog geen bericht te hebben gehad. De club stelt wel begrip te hebben voor het feit dat de politiebonden actievoeren, maar zou het enorm betreuren als het voetbal, helaas niet voor het eerst, wordt gebruikt om een punt te maken. "Miljoenen mensen die nu al enorm uitkijken naar deze wedstrijd worden hierdoor geraakt."

Ook de KNVB reageert met nagenoeg dezelfde strekking: "Jaarlijks investeren clubs vele miljoenen euro's in hun veiligheidsorganisatie", zo laat een woordvoerder van de voetbalbond weten. "Bij iedere wedstrijd in de Eredivisie zijn er stewards en beveiligers aanwezig. Het is erg jammer dat het voetbal betrokken wordt bij de onderhandelingen van vakbonden. We hopen in elk geval dat de partijen er snel uit komen en moeten voor wat betreft De Klassieker even afwachten wat de politievakbonden en gemeente Rotterdam beslissen."




Tags

klassieker aankomst gemeente vuurwerk aanspannen aboutaleb actiecentrum actievoeren ahmed bekogeld bestookt beveiligers burgervader eredivisie knvb lac politieacties politiebonden politievakbonden staking uitkijken uitpubliek vakbonden veiligheidsorganisatie verbieden verharden vroegpensioen waarschuwen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane adequate bayer beelen bepalende bijlow geertruida groningen hartman hassel hofplein hwang intensiteit kraaij leverkusen middenveldert minteh priske slot smal socrates stengs timber trauner vervangers vnuk wiefer wieffer willykment yoda