Transparent
Inloggen
Sluiten

Smal: "Mooie mijlpaal, al had ik liever gewonnen"

25 augustus 2024 17:36
Foto: Pro Shots

Smal: "Mooie mijlpaal, al had ik liever gewonnen"; image source: Pro Shots

Gijs Smal mocht naast Brian Priske plaats nemen bij de persconferentie om samen met het aanwezige journaille terug te blikken op het 1-1 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam: "We speelden in een te laag tempo, er was te weinig beweging waardoor we hun niet uit elkaar konden trekken. Het moet dan perfect zijn om er tussendoor te kunnen spelen. In de tweede helft kwamen we goed terug in de wedstrijd waarna direct na de gelijkmaker de rode kaart het kantelpunt van de wedstrijd was. "

Over de door Sparta gehanteerde tactiek: "Je weet dat Lauritsen een lange spits is en dat hij veel duels wint. We wisten ook dat ze heel opportunistisch zouden spelen, veel vanuit de tweede bal. We hadden ons daar beter tegen moeten wapenen en alerter moeten zijn, waardoor we de angel uit hun aanval zouden halen. Dat is ons niet vaak genoeg gelukt ofzo, ik weet het niet."

Over de eendracht binnen de selectie: "Ik denk dat we meer met elkaar gaan zoeken naar mogelijke oplossingen die wel lukken, dan dat we op elkaar gaan lopen zeiken. Ik denk dat het alleen maar goed is dat je met elkaar bezig bent om het om te draaien, alleen lukte dat niet voldoende vandaag."

Over zijn eerste basisplaats voor Feyenoord vandaag: "Persoonlijk is mijn eerste basisplaats een mooie mijlpaal alleen heb ik daar niet zoveel aan vandaag. Ik had liever gewonnen. We hebben het er ook al over gehad dat we wilden voorkomen dat we net als vorig jaar achter de feiten aan zouden lopen. Het is nu niet anders. We moeten er voor zorgen dat we ervan leren en dat het niet nog eens voorkomt."

Over Feyenoord-Ajax volgende week: "De Klassieker is altijd een wedstrijd op zich. Ik denk dat iedereen erop gebrand is die wedstrijd weer te gaan winnen, net als we dat vandaag ook waren. Alleen vandaag is het niet gelukt, dat wil niet zeggen dat het volgende week weer niet lukt."




Discussieer mee op de forums


Tags

mijlpaal smal sparta alerter angel blikken eendracht gehanteerde gijs journaille kantelpunt klassieker lauritsen ofzo priske wapenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 33.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane beelen bosz brekebeentje bueno eredivisie flamingo girona hancko hezbollah high intensity israel kraaij libanon lotomba middenveldert milambo nieuwkoop paixao pedersen priske read slot socrates stengs timber twente ueda willykment