Transparent
Inloggen
Sluiten

Tienkoppig Feyenoord pakt punt op Het Kasteel

25 augustus 2024 16:29
Foto: Pro Shots

Tienkoppig Feyenoord pakt punt op Het Kasteel; image source: Pro Shots

Feyenoord is er voor het tweede achtereenvolgende seizoen niet in geslaagd te winnen op bezoek bij Sparta. De thuisploeg kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong via een goal van Camiel Neghli. Quinten Timber verzorgde na een uur spelen de gelijkmaker. Een minuut later ging Ramiz Zerrouki voor de tweede keer in de wedstrijd over de schreef, wat hem op zijn tweede gele en dus rode kaart kwam te staan. Door het gelijkspel heeft Feyenoord, net als vorig seizoen, na drie wedstrijden al een achterstand van vier punten op koploper PSV.

Feyenoord kende een moeizame middag en zag dat Sparta zeker niet de mindere was. Sparta schoot liefst zes keer op doel terwijl Feyenoord tot vijf schoten op doel kwam. Wel had Feyenoord een licht overwicht in het balbezit en aantal hoekschoppen. Eerste doelman Timon Wellenreuther ging niet vrijuit bij de openingstreffer van Sparta maar het doelpunt kwam niet uit de lucht vallen. Sparta zette in het eerste half uur al direct goed druk op de Feyenoord-defensie. De ploeg van Brian Priske had dan ook erg veel moeite om zich onder de druk uit te voetballen vanmiddag.

De gelijkmaker, een kwartier na rust, kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Veel leek er niet te lukken aan de kant van Feyenoord, tot het moment dat Quinten Timber besloot uit te halen. Via Sparta-keeper Nick Olij viel hij binnen. De opluchting leek groot bij iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. Maar die opluchting werd nog geen minuut na de gelijkmaker alweer teniet gedaan doordat Ramiz Zerrouki op een totaal onnodige plek zwaar over de schreef ging voor zijn tweede gele kaart. Niet veel later leek Feyenoord een penalty en dus de uitgelezen mogelijkheid op de overwinning te krijgen. Na tussenkomst van de VAR werd besloten dat de overtreding van Eerdhuizen buiten het zestienmetergebied werd ingezet en dus degradeerde scheidsrechter Alex Bos de kort daarvoor gegegeven strafschop tot een vrije trap op de rand van de zestien. Die verdween vervolgens via de muur over de achterlijn voor een hoekschop. In het restant wisten beide ploegen niet meer te scoren, waardoor Feyenoord na het 2-2 gelijkspel van vorig jaar opnieuw niet weet te winnen bij stadsgenoot Sparta.

Door het 1-1 gelijkspel staat Feyenoord nu samen met Willem II op een gedeelde zesde plaats met vijf punten. Donderdag is de lotig voor de groepsfase van de Champions League en zondag wacht vervolgens De Klassieker in eigen huis, als Ajax op bezoek komt. Vervolgens vliegen de internationals uit voor de interlandperiode, waarna Feyenoord het op 14 september op mag gaan nemen tegen promovendus FC Groningen.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta lucht ramiz tienkoppig timber zerrouki achterlijn bos camiel eerdhuizen gegegeven groningen klassieker lotig muur neghli olij priske promovendus rand teniet timon toedraagt var verzorgde wellenreuther

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane adequate bayer beelen bepalende bijlow geertruida groningen hartman hassel hofplein hwang intensiteit kraaij leverkusen middenveldert minteh priske slot smal socrates stengs timber trauner vervangers vnuk wiefer wieffer willykment yoda