Transparent
Inloggen
Sluiten

Priske: "Mooi statement om hier de eerste prijs te pakken"

5 augustus 2024 00:12
Foto: Pro Shots

Priske: "Mooi statement om hier de eerste prijs te pakken"; image source: Pro Shots

Na afloop van de gewonnen Johan Cruijff Schaal tegen PSV stond ook kersvers Feyenoord-trainer Brian Priske voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Jr. terug te blikken op zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Feyenoord: "Ik denk dat we dit allemaal nodig hadden. Voor mij is voetbal een teamsport, het gaat niet om mij of om de coach. Ik geloof in teamspirit en de teammentaliteit is het allerbelangrijkst binnen de club. Het was een mooi statement voor ons, om hier uit bij de regerend landskampioen als nieuwe coach met een nieuwe staf de eerst mogelijke prijs te pakken."

Of Feyenoord volgens de oefenmeester vanuit het niets leek te scoren na de vroege tegengoal: "Ik denk niet dat we vanuit het niets scoorden. We hadden een hele moeilijke start, kwamen vroeg op achterstand waarbij we niet hadden moeten wachten op het fluitje van de scheidsrechter voor een blessurebehandeling maar gewoon door hadden moeten voetballen. Ik denk dat we de minuten na die goal ook wat moeite hadden om in de wedstrijd te komen. We hadden tijd nodig om te herstellen van de eerste klap, wat ook logisch is. Daarna denk ik dat we goed terugkwamen in de wedstrijd, verdiend gelijk maakten en ook op voorsprong kwamen. We hadden zelfs eigenlijk met 1-3 de rust in moeten gaan als we die kans hadden benut, die moest er echt in, denk ik. Ik ben blij met de mentaliteit en de moed die ik heb gezien vanavond van mijn team."

Over de vier tegengoals en het centrale defensieve trio bij Feyenoord: "Ik denk dat het een grotere discussie is dan dit. Als je ernaar kijkt, winnen we met 1-2 met drie man in de verdediging. De tweede helft speelden we met een viermansverdediging en die verliezen we met 3-2. Het gaat niet om mijn gelijk halen, ik ben pragmatisch op heel veel vlakken. Ik geloof echt in het 3-4-3 systeem en ik denk dat we daar heel veel succes mee gaan halen in heel veel wedstrijden. Het gaat daarbij overigens niet om de formatie maar wel om onze voetbalfilosofie en de kwaliteit van de spelers. We verloren vandaag de tweede helft op kwaliteit, we hebben goede dingen laten zien maar hadden defensief ook problemen. Ik zei het al eerder, als je terugkijkt naar eerdere seizoenen, ben je altijd in staat om goals te maken en tegen te krijgen. We hebben vandaag tegen de regerend landskampioen gevoetbald met aan hun kant een nagenoeg volledige selectie terwijl wij een aantal sleutelspelers hebben verloren. Dat heb ik mijn team ook gezegd vandaag: Je hebt meer nodig dan alleen kwaliteit, je hebt ook een sterke mentaliteit nodig. Daar waar Feyenoord ook beroemd door is. De jongens hebben dat vandaag laten zien en op alle fronten een topprestatie geleverd. Dat maakt me misschien nog wel het trotste."

Over de rol van Santiago Giménez in de wedstrijd vanavond: "Ja, natuurlijk. Vanzelfsprekend was ik hier niet afgelopen seizoen, dus ik heb alleen de goals gezien die Santiago gemaakt heeft, wat er na kerst gebeurd is vorig seizoen weet ik niet precies, dat is ook moeilijk voor mij om in te schatten. Zoals ik Santi hier meemaak is het een op en top professional en atleet Hij is fit, hij kwam terug met volledige kracht en een goede mentaliteit. Hij werkt ontzettend hard op de trainingen, vandaag heeft hij twee belangrijke goals gemaakt en was hij belangrijk voor het team. Ik ben heel blij met hem en heel veel andere jongens vandaag."

Over de reserverol van Justin Bijlow: "Het is echt ongelofelijk, maar toch ook wel wat ik van hem verwacht. Daar hebben we het voorafgaand aan de wedstrijd ook over gehad, hij is natuurlijk ongelofelijk teleurgesteld. Maar hij is echt een topprofessional. Op ieder aspect. Gisteren ook op de training en vandaag was hij een grote steun voor iedereen die de penalty's inging. Het is een hele goede teamgenoot en dat is wat we nodig hebben, het verbergen van je teleurstelling. Denk je niet dat ik nog uitgenodigd word op Justins verjaardag? Dat is voetbal, ik moet moeilijke beslissingen maken, dat is onderdeel van mijn job en ik beslis alles in het belang van deze club."




Discussieer mee op de forums


Tags

priske statement santiago allerbelangrijkst atleet beslis bijlow blessurebehandeling blikken espn fluitje fronten gimenez hans job justins kersvers kraaij meemaak moed oefenmeester pragmatisch santi schatten teamgenoot teammentaliteit teamspirit teamsport tegengoals terugkwamen topprestatie topprofessional trio trotste verbergen viermansverdediging voetbalfilosofie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane adequate bayer beelen bepalende bijlow geertruida groningen hartman hassel hofplein hwang intensiteit kraaij leverkusen middenveldert minteh priske slot smal socrates stengs timber trauner vervangers vnuk wiefer wieffer willykment yoda