Transparent
Inloggen
Sluiten

Wellenreuther: "Het kan alleen maar beter"

4 augustus 2024 22:22
Foto: Pro Shots

Wellenreuther: "Het kan alleen maar beter"; image source: Pro Shots

Na afloop van de gewonnen Johan Cruijff Schaal kwam Timon Wellenreuther voor de camera's van ESPN om samen met Milan van Dongen en Kenneth Perez terug te blikken op zijn wedstrijd: "Ja, dat was een hele belangrijke redding. Ik speelde geen hele sterke wedstrijd vandaag maar je moet scherp zijn. Gelukkig heb ik het kunnen laten zien in de penaltyserie."

Hoe bereidt de Duitse doelman zich voor op een dergelijke penaltyserie? "Je kunt als keeper alleen maar winnen in een penaltyserie. Je hebt een goede mindset nodig en in jezelf geloven dat je iedere penalty pakt. Daar gaat het allemaal om en dat heb ik geprobeerd vanavond."

Bij de redding van de doelman op de penalty van Johan Bakayoko viel op dat de keeper lang op zijn lijn bleef staan: "Ja, ik weet dat hij ook naar mij kijkt. In de laatste seconde besloot ik in die hoek te duiken en gelukkig schoot Bakayoko ook in die hoek. Dat is het. Het is fijn om de held te zijn. Dat is in voetbal dagelijkse business. De ene keer ben je de held en de week erop is het een omgekeerde wereld. Ik heb me geprobeerd neutraal op te stellen en genomen zoals het kwam met dit als resultaat."

Over zijn eigen onvrede over de door hem gespeelde wedstrijd met vier tegengoals: "Ik heb vier tegengoals gekregen vandaag en dat haat ik. We moeten verbeteren en hiervan leren als team. Ik houd van deze club, we hebben een geweldig team. We bouwen nu de basis en dan gaan we zien wat er gaat komen."

Over het penaltymoment waarin de doelman ongelukkig in botsing kwam met Guus Til en of hij vond goed te zijn weggekomen met slechts een penalty en geen tweede gele kaart: "Hij rende tegen mij aan, dus ik betwijfel de penalty ook. Ik trok mijn handen zelfs terug. Ik raakte hem licht met mijn knie."

Over wanneer hij hoorde dat hij vandaag zou keepen: "Ja, dat hoorde ik twee dagen geleden inderdaad. Iedereen in de club heeft me het vertrouwen in mij gegeven. Dat gaf me een heel goed gevoel, uiteindelijk houd ik van Feyenoord, van Rotterdam, de fans en de mensen die voor deze prachtige club werken. Ik ben ontzettend gelukkig hier dus waarom zou ik mijn contact niet verlengen?"

Brian Priske gaf voorafgaand aan het duel aan dat het een ontzettend moeiijke keuze was tussen Justin Bijlow en Wellenreuther. Had de Duitser ook rekening gehouden met een scenario als tweede doelman vandaag? "Nee, ik denk niet op die manier. Ik ben positief ingesteld en werk elke dag om eerste keeper te zijn. Dat is mijn mindset. Over de rest denk ik niet aan. Justin en ik hebben een goede band met elkaar. Als hij keept help ik hem en andersom vice versa."

Hoe kijkt de doelman tegen het hoge aantal tegengoals vandaag: "Het veld was niet geweldig, we waren als team niet perfect, het kan alleen maar beter worden vanaf hier."




Discussieer mee op de forums


Tags

wellenreuther penaltyserie tegengoals bakayoko bereidt betwijfel bijlow blikken botsing business dongen espn keept milan moeiijke neutraal onvrede penaltymoment perez priske rende til timon weggekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane adequate bayer beelen bepalende bijlow geertruida groningen hartman hassel hofplein hwang intensiteit kraaij leverkusen middenveldert minteh priske slot smal socrates stengs timber trauner vervangers vnuk wiefer wieffer willykment yoda