Transparent
Inloggen
Sluiten

Priske: "Soms werken slechte resultaten beter"

2 augustus 2024 16:25
Foto: Noël van de Laar

Priske: "Soms werken slechte resultaten beter"; image source: Noël van de Laar

Vanmiddag stond op het complex van de KNVB in Zeist de persconferentie voorafgaand aan de Johan Cruijff Schaal op het programma. Normaal gesproken sluiten de aanvoerders en trainers van beide clubs hierbij aan. Luuk de Jong was echter grieperig en naar bed gestuurd. Hierop besloot Feyenoord ook geen speler mee te nemen naar Zeist. In tegenstelling tot andere jaren was het vandaag dus een persconferentie en fotomoment met alleen de hoofdtrainers van beide clubs Peter Bosz en Brian Priske.

In navolging van Peter Bosz kreeg ook Brian Priske de vraag of hij de Olympische Spelen volgt: "Nee, ik heb geen tijd voor de Olympische Spelen, haha. Zeker als nieuwe coach bij een club ben je continu bezig om alles naar jouw maatstaven in te richten. Tegen de tijd dat ik klaar ben op de club ga ik naar huis en vrijwel direct naar bed om de volgende ochtend weer fit te zijn en aan de slag te kunnen met Feyenoord."

Of Feyenoord honderd procent klaar is voor het nieuwe seizoen: "We zijn vijf weken bezig geweest met de voorbereiding. Het is vrij normaal dat je als team niet honderd procent klaar bent als het seizoen begint. Dat geldt dus ook voor ons. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we zeker voor de competitiewedstrijd tegen Willem II wel klaar zullen zijn."

Of de Deense trainer van Feyenoord al bekend is met de term scorebordjournalistiek: "Scorebordjournalistiek? Nee, dat kan ik niet. Nederlands is soms toch wat lastig voor me om te spreken dus ik antwoord liever in het Engels. Voetbal gaat om resultaten, om winnen. Het is mijn taak als trainer om het proces en de resultaten naar een hoger niveau te tillen. We hebben natuurlijk geoefend tegen Benfica en Monaco en daarbij ook veel verschillende jongens laten spelen. Als je wedstrijden wint geeft dat een goed gevoel. Maar negatieve resultaten zijn misschien nog wel beter omdat je dan echt op zoek gaat naar punten om jezelf op te verbeteren. Dus wat dat betreft hebben we wijze lessen geleerd in de afgelopen week. We reizen naar PSV met een fitte selectie en hebben als doel om de prijs te winnen die PSV vorig jaar bij ons mee uit de Kuip wegnam."

Over zijn debuut als Feyenoord-trainer waar meteen een prijs op het spel staat: "Het is altijd goed om te beginnen met een prijs. Het gaat om de club en voor de club is het een belangrijke wedstrijd. Dat is de enige focus die ik heb. Ik ben niet egoistisch. Aan het eind van de dag ligt mijn focus op Feyenoord. Het is een prachtige prijs die we kunnen winnen en die wil ik dan ook koste wat kost winnen."

Heeft de trainer al beslist wie de eerste doelman wordt in Rotterdam komend seizoen: "Wie er gaat keepen is nog niet duidelijk. Ik weet alleen dat hij twee handschoenen zal dragen. Ik ga dit nu nog niet bekend maken, dat bespreek ik eerst met het team. Dus of Timon of Justin zal keepen. Anderhalf uur voor de aftrap krijg je de opstelling zondag. Ik beloof je dat er een keeper wordt opgesteld zondag, we hebben twee uitstekende keepers. Er zijn geen garanties bij ons. Niet voor een keeper, niet voor een aanvaller. Er zijn blessures, vormdippen en nog veel meer redenen die ten grondslag kunnen liggen aan een andere beslissing of opstelling."

Over het Oostenrijkse trainingskamp en de oefenwedstrijd tegen Benfica vorige week: "Dit was een beslissing die al lang vast stond. Daar had ik dus geen invloed op. Ook was dit al vastgelegd voordat duidelijk was dat we zouden gaan strijden om de Johan Cruijff Schaal. Ik was best blij, ondanks de resultaten, met ons spel. We hebben daar ontzettend veel van geleerd. Het gaat erom zondag klaar te zijn en ook tegen Willem II een goed resultaat neer te zetten. Op het moment van beslissen was dit een logische keuze voor de club."

Over de late terugkeer van de internationals die deze zomer actief waren op diverse eindtoernooien als het EK en de Copa América: "Het is helaas zoals het gaat in het topvoetbal tegenwoordig. De kampioenschappen worden alsmaar veeleisender voor spelers. Ik weet niet hoe lang de internationals bij mijn collega naast me al terug zijn op de club, maar het is natuurlijk niet ideaal dat de internationals een dergelijk korte vakantie hebben genoten voor ze hun voorbereiding zijn begonnen op het nieuwe seizoen. Ik ben er wel van overtuigd dat ze snel toegroeien naar het niveau van voor de zomer. Voetbal is een fysiek en zeer intense sport. Ze moeten niet alleen aan voetbal denken maar ook aan hun families en vrienden. En verder moet de focus er zijn om elke week klaar te zijn voor de wedstrijden. Dat is een verantwoordelijkheid van de club en de spelers."

Over de fitheid en inzetbaarheid van Quinten Timber en Calvin Stengs zondag: "Ik ga nu nog geen uitspraken doen over onze opstelling zondag maar Quinten Timber en Calvin Stengs hebben vandaag weer volledig meegetraind dus ze zouden kunnen spelen zondag, ja. Maar of dat ook gebeurt zien jullie zondag."

Over wie de aanvoerder bij Feyenoord wordt dit seizoen: "We hebben meerdere goede spelers die aanvoerder kunnen zijn. Gernot is er daar een van. Wie het wordt gaan jullie vanzelf zien. Gernot is nog herstellende van zijn op het EK opgelopen blessure en heeft daar wat moeite mee."




Discussieer mee op de forums


Tags

priske benfica bosz gernot scorebordjournalistiek stengs timber zeist aftrap families fitheid fotomoment garanties grieperig handschoenen herstellende hoofdtrainers intense jong kampioenschappen knvb kuip maatstaven monaco term tillen timon toegroeien trainingskamp veeleisender vormdippen wegnam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 32.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane adequate bayer beelen bepalende bijlow geertruida groningen hartman hassel hofplein hwang intensiteit kraaij leverkusen middenveldert minteh priske slot smal socrates stengs timber trauner vervangers vnuk wiefer wieffer willykment yoda