Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in matige wedstrijd naar 2-0 tegen RBC

5 oktober 2003 16:25

Feyenoord heeft in een zeer matige wedstrijd in De Kuip met 2-0 weten te winnen van RBC Roosendaal. Robin van Persie zette zijn ploeg al na een kwartier op een vroege voorsprong. Het duurde echter tot de slotfase alvorens Lurling de overwinning definitief veiligstelde.

Van Persie stond verrassend toch in de basis. Aanvankelijk werd gedacht dat Van Marwijk Lurling dit keer de kans zou geven. Verder waren er geen verrassingen in het elftal, Swerts speelde opnieuw voor de gepasseerde Song.

Het was juist Van Persie die zijn ploeg op voorsprong zetten. Na een assist van Ono kapte hij zijn tegenstander knap uit. Mede doordat Molenaar zijn schot van richting veranderde was de keeper kansloos, 1-0. Dat leek het teken voor Feyenoord om aan te zetten, maar dat gebeurde niet. Er ontstond een zouteloze wedstrijd met slechts spaarzame kansen voor de Feyenoord aanvallers. Dat was overigens Kuijt en Buffel veel minder aan te rekenen dan de verdediging en het middenveld die te weinig initiatief toonden.

De tweede helft toonde weinig verbetering. Een kwartier voor tijd moest Ono na een actie geblesseerd van het veld. De spits Lazovic was zijn vervanger. Door de 1-0 stand bleef RBC hoop houden op een stuntje. Die hoop werd pas in de laatste minuut weggeschoten door Lurling. De aanvaller die pas vlak voor tijd in mocht vallen rondde een pass goed af.

[later meer]
Tags

rbc lurling persie ono buffel gepasseerde kuijt kuip lazovic marwijk molenaar roosendaal song spaarzame stuntje swerts veiligstelde verrassingen weggeschoten zouteloze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.754 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment