Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint ook van KRC Genk

13 juli 2024 12:20
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint ook van KRC Genk; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft vanmiddag overtuigend met 3-1 gewonnen van KRC Genk. Feyenoord kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Ditu. Halverwege de eerste helft kwam de Belgische formatie op gelijke hoogte via een goal van Baah. Vervolgens rekende Feyenoord na rust af met KRC Genk. Nadat Igor Paixao Feyenoord opnieuw op voorsprong had geschoten na een uur voetbal, was het slotakkoord van Milambo die de eindstand op 3-1 bepaalde. Smet van de middag was het uitvallen van Quinten Timber, die zich na een half uur noodgedwongen moest laten wisselen omdat hij niet verder kon.

Timber maakte vandaag zijn eerste minuten van de voorbereiding, nadat hij afgelopen week weer aansloot bij de groepstraining. Zijn voorzet werd uiteindelijk door Ditu gepromoveerd tot een eigen doelpunt. Niet veel later maakte Genk weer gelijk en kort daarna moest Timber zich dus laten wisselen in verband met een blessure.

In de tweede helft trok Feyenoord het initiatief naar zich toe en daardoor kreeg de ploeg van Brian Priske duidelijk het overwicht in de wedstrijd. Zo zette Igor Paixão Feyenoord op 2-1 na een prachtige steekpass van Calvin Stengs. Nieuwkomer Anis Hadj Moussa, die afgelopen seizoen als huurling degradeerde met Vitesse, hield vervolgens in de slotfase zijn hoofd koel, zag Antoni Milambo vrij lopen die op aangeven van Moussa diagonaal binnenschoot voor de beslissende treffer.

Naast Quinten Timber kwamen ook Marcus Pedersen en Leo Sauer voor het eerst deze voorbereiding in actie tegen KRC Genk. Komende week staat in het teken van de derde oefenwedstrijd voor Feyenoord. Zaterdag neemt het om 13:00 uur op tegen het eveneens Belgische Cercle Brugge. In tegenstelling tot de wedstrijd van vandaag, wordt die wedstrijd volgende week gespeeld op Varkenoord. Ook die zal weer exclusief live te volgen zijn via Feyenoord ONE.

Feyenoord begon het tweede duel van deze voorbereiding met de volgende elf namen:




Discussieer mee op de forums


Tags

genk krc timber ditu igor milambo moussa paixao aansloot anis antoni baah brugge cercle diagonaal groepstraining hadj leo marcus nieuwkomer noodgedwongen pedersen priske sauer slotakkoord smet steekpass stengs varkenoord vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 32.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane allure arnesen bijbel bodegom brussel danall dordrecht dtk eenhoorn faber goes gouka kloese koran kraaij manero middenveldert nietszeggende osman priske religie rvc slot socrates trauner troost wehave willykment yoda