Transparent
Inloggen
Sluiten

Voetbalwedstrijden via streaming kijken: waar moet je internetverbinding aan voldoen?

Dit artikel is een commerciële partnerbijdrage.

12 juli 2024 17:44

<h2>Voetbalwedstrijden via streaming kijken: waar moet je internetverbinding aan voldoen?</h2>	; image source:

Een echte voetballiefhebber raakt eigenlijk nooit verveeld door het spelletje. Gelukkig is er dan ook zowat elke dag wel ergens voetbal te zien. Helaas is niet alles zomaar toegankelijk. Ten eerste heb je er veelal een televisieabonnement voor nodig, en in sommige gevallen zelfs een extra abonnement daarbovenop. Wedstrijden die bij de publieke omroep vertoond worden kun je ook gratis kijken via de app van de NOS, maar dat betekent dat je hem streamt via je internetverbinding. Net zoals wanneer je televisie kijkt via de app van een televisie- en internetprovider, overigens. Live televisie kijken via streaming betekent dat je veel data moet binnenhalen en dat bufferen geen optie is. Waar moet je internetverbinding dan aan voldoen zodat je probleemloos naar je voetbalwedstrijden kunt kijken? We bespreken het in dit artikel. Voldoet jouw internetverbinding niet aan de besproken zaken? Zoek dan een nieuw en passender internetabonnement uit bij Breedbandwinkel.

Voldoende downloadsnelheid


Streamen van video betekent dat je veel data downloadt. Als dat niet snel genoeg gaat, krijg je te maken met laadtijden die tamelijk storend kunnen zijn. Maar bij live televisie zet zelfs dat geen zoden aan de dijk, omdat alles live doorgegeven wordt. Dat betekent dat je voor een soepele kijkervaring ervan verzekerd moet zijn dat jouw internetverbinding snel genoeg is om het dataverkeer aan te kunnen. In het geval van streaming is dat eenzijdig verkeer. Je downloadt, maar verzend niet of nauwelijks gegevens. De uploadsnelheid is dus wat minder relevant, maar een adequate downloadsnelheid des te meer.

Goede stabiliteit


Om een kijkervaring zonder frustratie – los van de wedstrijd zelf tenminste – te hebben, wil je van je internetverbinding op aan kunnen. Hij kan wel snel genoeg zijn, maar werkt hij constant naar behoren? Een instabiele internetverbinding kan ervoor zorgen dat de downloadsnelheid forse dalen kent, en dat ga je merken als je je voetbalwedstrijd aan het streamen bent. In het beste geval gaat de beeldkwaliteit achteruit, maar in het slechtste geval hapert de stream of stopt hij er helemaal mee. Dat is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten. Kabelinternet en zeker ook glasvezel internet staan bekend om een goede stabiliteit, maar DSL-internet juist om instabiliteit. Heb je DSL-internet? Dan is het upgraden van je internetverbinding waarschijnlijk een verstandige beslissing.

Voldoende bandbreedte


Ben jij de enige in huis die wil kunnen streamen, of zijn er anderen die tegelijkertijd op dezelfde internetverbinding willen kunnen streamen of online gamen? In dat geval vraag je namelijk veel van je verbinding, en de vraag is of hij dat aankan. Zo niet, dan gaat hij haperen en is niemand gelukkig. Om dit te voorkomen, is een internetverbinding nodig met een ruime bandbreedte die veel verkeer aankan. Snelheid speelt daar zeker ook een rol in, maar het type internetverbinding net zo goed. Glasvezel internet heeft een ongekende bandbreedte en zal je dus niet snel in de steek laten op het moment suprême, ook niet als er iemand een zware online game aan het spelen is terwijl jij naar je voetbalwedstrijd aan het kijken bent.

Voorlopig is het zo dat je er niet op hoeft te rekenen dat je Eredivisiewedstrijden live kunt streamen via de app van de NOS. Ook na 2025 houdt ESPN hier namelijk de rechten voor, wat betekent dat een extra abonnementje nodig gaat zijn om live naar die wedstrijden te kijken. Maar als echte liefhebber heb je dat er natuurlijk wel voor over, zodat je geen enkele wedstrijd van je favoriete club hoeft te missen. Wie wil er immers in deze tijd nog nagelbijtend bij de radio of een Teletekstpagina zitten?




Tags

internetverbinding streamen streaming bandbreedte downloadsnelheid downloadt dsl glasvezel kijkervaring nos voetbalwedstrijd abonnement abonnementje adequate beeldkwaliteit breedbandwinkel bufferen daarbovenop dataverkeer dijk doorgegeven eenzijdig eredivisiewedstrijden espn game gamen haperen hapert instabiele instabiliteit internetabonnement internetprovider kabelinternet laadtijden nagelbijtend passender soepele storend streamt supreme teletekstpagina televisieabonnement toegankelijk upgraden uploadsnelheid verbinding verveeld verzend voetballiefhebber zoden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 32.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane allure arnesen bijbel bodegom brussel danall dordrecht dtk eenhoorn faber goes gouka kloese koran kraaij manero middenveldert nietszeggende osman priske religie rvc slot socrates trauner troost wehave willykment yoda