Oranje met verlenging in zicht uitgeschakeld

10 juli 2024 23:07

Oranje met verlenging in zicht uitgeschakeld; image source: Pro Shots

Nederland is er niet in geslaagd de finale van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland te bereiken. Lang leek de wedstrijd tegen Engeland op een verlenging af te stevenen, tot de blessuretijd van de tweede helft aanbrak en de ingevallen Ollie Watkins de 2-1 binnenschoot namens de Engelsen. Nederland was via Xavi Simons met een wonderschoon doelpunt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen. Engeland kwam tien minuten na die openingstreffer op gelijke hoogte via een door Harry Kane benutte penalty, nadat Denzel Dumfries licht met de spits van Bayern München in contact kwam in het zestienmetergebied. Door de nederlaag wacht zondag niet de EK-finale in het Olympiastadion van Berlijn maar een enkeltje huiswaarts morgen.

Door de nederlaag van Oranje, waar zowel Lutsharel Geertruida als Justin Bijlow de volledige wedstrijd op de bank bleven, is het EK-sprookje van het Feyenoord-duo vanavond in Dortmund aan flarden geschoten. Het team van Ronald Koeman keert normaal gesproken morgen huiswaarts en begint dan aan hun vakanties met een behoorlijke kater. Zo dus ook Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow, die normaal gesproken na hun vakantie over twee weken aansluiten bij de voorbereiding van nieuwe Feyenoord-trainer Brian Priske op het nieuwe seizoen en de strijd om de Nederlandse Supercup, die 4 augustus in Eindhoven tegen PSV gespeeld gaat worden.