Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje zonder Geertruida naar halve finale

6 juli 2024 23:08
Foto: Pro Shots

Oranje zonder Geertruida naar halve finale; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal heeft vanavond zonder inbreng van Feyenoord-spelers afgerekend met Turkije in de kwartfinale van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland. Turkije kwam na vijfendertig minuten voetballen verdiend op 0-1 via Samet Akaydin. Met nog twintig minuten te spelen kwam het Nederlands Elftal langszij via een kopbal van oud-Feyenoorder Stefan de Vrij. Zes minuten later volgde een scrimmage voor het doel waarbij Cody Gakpo de bal als laatste toucheerde voor de 2-1. Twintig spannende slotminuten billenknijpen volgde, maar Oranje mocht na vijf minuten blessuretijd opgelucht ademhalen.

Het Nederlands Elftal leek voortvarend aan de wedstrijd te beginnen door de wedstrijd ogenschijnlijk onder controle te hebben en zelfs licht te domineren. Dat veranderde echter totaal na de openingsfase waarin Turkije nadrukkelijk op de deur klopte en een Turkse goal steeds meer in de lucht leek te hangen. Dat gebeurde vanuit een vrije trap van Arda Güler, de speler van Real Madrid legde zijn voorzet vakkundig bij de tweede paal waar Akaydin vrij kon inkoppen.

Na rust werd het Nederlands Elftal alsmaar sterker, vooral nadat Turkije bijna op 0-2 was gekomen via een vrije trap van Arda Güler op de paal. In de zeventigste minuut kwam de hoekschop van Memphis Depay, die hem perfect en panklaar op het hoofd van Stefan de Vrij legde. Die kopte dan ook feilloos binnen. Vervolgens drong Oranje steeds verder aan en dat resulteerde via een scrimmage dus in de 2-1 van Cody Gakpo. Hoewel Turkije twintig minuten nadrukkelijk dichtbij de gelijkmaker was, bleef het Nederlands Elftal in het restant met de billen samengeknepen overeind. Daarmee boekt het Nederlands Elftal haar eerste overwinning in het Olympiastadion van Berlijn, na de eerste wedstrijd nog met 3-2 te hebben verloren van Oostenrijk, eerder op dit toernooi.

Door de overwinning van het Nederlands Elftal wordt de terugkeer van Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida in Rotterdam nog iets langer uitgesteld. Oranje neemt het woensdagavond in de halve finale op tegen Engeland, dat eerder op de avond strafschoppen nodig had om af te rekenen met Zwitserland. Die wedstrijd wordt om 21:00 uur afgetrapt in het Westfalenstadion in Dortmund.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje turkije geertruida akaydin arda cody gakpo guler scrimmage stefan ademhalen berlijn bijlow billen billenknijpen depay domineren dortmund drong duitsland engeland inkoppen langszij lucht madrid olympiastadion oostenrijk openingsfase opgelucht panklaar samengeknepen samet slotminuten toucheerde vakkundig vijfendertig voortvarend westfalenstadion zeventigste zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Feyenoord E-zine

Meer dan 33.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane beelen bosz brekebeentje bueno flamingo girona hancko hezbollah high intensity israel kraaij libanon lotomba middenveldert milambo nieuwkoop paixao pedersen priske read slot socrates stengs timber twente ueda wehave willykment