Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verkoopt Wieffer voor recordbedrag

6 juli 2024 00:34 - Feyenoord
Foto: Pro Shots

Feyenoord verkoopt Wieffer voor recordbedrag; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft net na middernacht de transfer van Mats Wieffer naar Brighton & Hove Albion bekend gemaakt. De vierentwintigjarige middenvelder wordt voor een absoluut recordbedrag verkocht aan de Engelse Premier League-club. Daarmee koopt Brighton het nog tot 2027 doorlopende contract van de middenvelder af en haalt het de speler naar Engeland. Hij tekent voor vijf jaar in de in het zuiden van Engeland gelegen havenstad.



Mats Wieffer blikte tegenover Feyenoord Media vanuit Engeland al even terug op zijn periode bij Feyenoord: "Af en toe moet ik mezelf in m’n arm knijpen als ik terugdenk aan de afgelopen twee jaar. Kampioen worden, Champions League spelen met Feyenoord, de beker winnen, De Kuip en de Coolsingel in extase zien: dat zijn allemaal dingen waar je als voetballer van droomt. Ik prijs me gelukkig dat ik het heb meegemaakt en dat ik voor zo’n prachtige club als Feyenoord heb mogen spelen. Natuurlijk ga ik de spelers, de staf en iedereen anders rond het eerste elftal missen en voelt het vreemd om de supporters en Rotterdam vaarwel te zeggen. Maar dit is een kans waar ik geen nee tegen kan zeggen. Ik kijk daarom erg uit naar dit nieuwe avontuur, maar voor het zover is wil ik alle Feyenoorders bedanken voor de mooie tijd."



Mats Wieffer speelde uiteindelijk negenenzeventig duels voor Feyenoord en groeide in Rotterdam uit tot Oranje-international. In zijn wedstrijden voor Feyenoord maakte hij negen goals en gaf hij elf assists. Zijn winnende volley tegen AS Roma, waarmee Feyenoord de Romeinen met 1-0 wist te verslaan, is een van de absolute hoogtepunten uit zijn periode bij Feyenoord.

Mats Wieffer heeft aangekondigd komende week afscheid te komen nemen van de club waar hij de afgelopen twee jaar zowel kampioen mee werd als ook de KNVB-beker mee wist te winnen. Deze afscheidsvideo komt vervolgens op de officiële kanalen van de club: "Het is de afgelopen dagen allemaal heel snel gegaan. Ik hoop volgende week nog persoonlijk afscheid te kunnen nemen van de mensen bij Feyenoord waar ik de afgelopen jaren zo intensief mee heb samengewerkt." De middenvelder zal dan ook in een uitgebreid, exclusief afscheidsinterview terugblikken op zijn tijd bij Feyenoord en nogmaals zijn dank uitspreken naar het legioen.

Meer op Feyenoord




Discussieer mee op de forums


Tags

wieffer mats recordbedrag brighton engeland afscheidsinterview afscheidsvideo albion doorlopende havenstad hoogtepunten hove knvb legioen negenenzeventig oranje roma romeinen samengewerkt terugblikken vierentwintigjarige zuiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 33.521 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane beelen bosz brekebeentje bueno flamingo girona hancko hezbollah high intensity israel kraaij libanon lotomba middenveldert milambo nieuwkoop paixao pedersen priske read slot socrates stengs timber twente ueda wehave willykment