Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint arbitragezaak tegen FC Utrecht

3 juli 2024 18:52 - KNVB
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint arbitragezaak tegen FC Utrecht; image source: Pro Shots

Feyenoord hoeft de door FC Utrecht gestuurde rekeningen voor overgenomen jeugdspelers niet te betalen. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB bepaald. Het ging om een totaalbedrag van meer dan 520.000 euro.

Beide clubs botsten de afgelopen maand over het zogeheten herenakkoord. In dit akkoord uit 2018 spraken clubs af om elkaars talenten niet actief te benaderen en indien dat toch gebeurde er een vergoeding tegenover zou staan. Feyenoord nam vorig jaar drie spelers over uit de jeugdopleiding van FC Utrecht. Directeur van FC Utrecht Thijs van Es noemde Feyenoord tijdens de hoorzitting egocentrisch en zei ook dat Feyenoord er de laatste jaren alles aan doet om de afspraken te ondermijnen.

Feyenoord is zich van geen kwaad bewust en spreekt over lukraak gestuurde facturen en verwijt FC Utrecht inname van de slachtofferrol. Het is eten en gegeten worden in de voetballerij, maar FC Utrecht krijgt het verwijt alleen maar zelf te willen eten.

De arbitragecommissie heeft zich in de voorbije weken over de kwestie beraad en publiceerde vandaag haar langverwachte uitspraak. Daarin bepaalde de commissie dat het herenakkoord uit 2018 in het leven is geroepen om gedragsverandering teweeg te brengen. Feyenoord heeft weliswaar de afspraken geschonden, maar het herenakkoord moet vooral worden gezien als een morele afspraak die juridisch niet bindend en afdwingbaar is. Daarmee wordt de zaak beschouwd als afgedaan.




Tags

utrecht arbitragecommissie arbitragezaak gestuurde afdwingbaar afgedaan beraad bindend botsten egocentrisch facturen gedragsverandering geschonden hoorzitting inname knvb kwestie langverwachte lukraak ondermijnen publiceerde rekeningen slachtofferrol totaalbedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane agema albion azzouzi bbb brighton coalitie debat engeland kabinet liverpool mats middenveldert nederland onzin oppositie oranje pedersen pvv regering roemenie schoof slot timmermans turkije verkiezingen wieffer wilders willykment yoda