Transparent
Inloggen
Sluiten

Tips om met je fatbike naar het voetbalstadion te gaan

Dit artikel is een commerciële partnerbijdrage.

27 juni 2024 12:11

<h2>Tips om met je fatbike naar het voetbalstadion te gaan</h2>; image source:

Ga jij regelmatig naar het stadion van je favoriete voetbalclub om daar lekker te genieten van een potje voetbal? Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je eerst een half uur naar een parkeerplek moet zoeken om vervolgens nog naar het stadion te moeten lopen om over de terugweg nog maar te zwijgen. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen er daarom dus ook voor om met de elektrische fiets of fatbike naar het stadion te komen. Ergens ook wel logisch, want door de trapondersteuning heb je bijna niet het gevoel dat je zelf fietst. Nu is het in de herfst- en wintermaanden misschien wat minder, maar ook daar zijn natuurlijk voldoende oplossingen voor.

Vertrek op tijd


Ga je momenteel nog met de auto naar iedere wedstrijd, maar wil je graag een fatbike kopen? Dan is de eerste tip die we je mee willen geven, dat je op tijd moet vertrekken. Natuurlijk ben je in de meeste gevallen sneller dan met de auto, maar vergeet niet dat je vaak ook even een andere route moet rijden, aangezien je ook met een fatbike niet overal langs mag. De fatbike valt namelijk onder de elektrische fietsen en dus ben je verplicht je aan dezelfde regels te houden. Zo mag je fiets niet harder rijden dan 25 kilometer per uur en moet je dus ook gewoon op het fietspad. Het is handig om bijvoorbeeld gewoon een keer naar het stadion toe te fietsen, zonder dat er een wedstrijd is. Zo heb je ongeveer een idee hoe lang het gaat duren.

Zorg voor een goed slot om je fatbike


Net als normale elektrische fietsen, zijn ook fatbikes enorm gewild. Vooral wanneer je de nieuwste fatbike V20 hebt gekocht, is het belangrijk te zorgen voor een goed slot. Ons advies is om dus niet alleen het standaard slot te gebruiken van je fiets, maar ook een kettingslot te halen, waarmee je de fiets aan een paal of boom kunt vastzetten. Let alleen wel op dat je het slot goed vastmaakt en niet om alleen het voorwiel. Wat je dan namelijk kunt krijgen, is dat ze je voorwiel weten los te maken en je dus alleen het voorwiel nog ziet liggen. De kosten voor een nieuw voorwiel zijn namelijk niet zo heel hoog, dus voor een dief is dit zo geregeld. Het beste is om je fiets aan het frame vast te maken.

Zorg dat je goed zichtbaar bent


Rondom een voetbalstadion is het best druk. Vooral wanneer het om een belangrijke wedstrijd gaat tegen Ajax, PSV of Feyenoord, kan het zijn dat de mensen om je heen door de spanning even wat minder goed opletten. Zorg er daarom voor dat je goed zichtbaar bent. Maak gebruik van verlichting en draag het liefst ook wat reflecterende kleding. Wat ook verstandig is, is om wat langzamer te fietsen dan normaal. Met een snelheid van 25 kilometer per uur is het namelijk knap lastig om direct te stoppen, terwijl dit met 15 kilometer per uur vaak geen probleem is.




Tags

fatbike fiets fietsen slot voorwiel elektrische kilometer voetbalstadion zorg boom dief fatbikes fietspad fietst frame kettingslot langzamer parkeerplek potje reflecterende route terugweg tip trapondersteuning vastmaakt vastzetten verlichting wintermaanden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 32.142 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane allure arnesen bijbel bodegom brussel danall dordrecht dtk eenhoorn faber goes gouka kloese koran kraaij manero middenveldert nietszeggende osman priske religie rvc slot socrates trauner troost wehave willykment yoda