Geertruida en Nederland verliezen van Oostenrijk

25 juni 2024 19:44

Geertruida en Nederland verliezen van Oostenrijk; image source: Pro Shots

Met Lutsharel Geertruida in de basis is Nederland er niet in geslaagd te winnen van Oostenrijk. Na negentig minuten plus blessuretijd stond er een 2-3 op het scorebord. Namens Nederland scoorden Cody Gakpo en Memphis Depay. Oostenrijk kwam drie keer in de wedstrijd op voorsprong via een eigen goal van Donyell Malen en goals van Romano Schmid en Marcel Sabitzer.

Door de nederlaag eindigt Nederland derde in groep D. Daardoor is het nog niet zeker wanneer Nederland de volgende wedstrijd speelt en wie de tegenstander wordt. De mogelijkheden zijn nu aanstaande zondag of dinsdag. Nederland had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door te winnen van Oostenrijk, vooral omdat Frankrijk er niet in slaagde af te rekenen met het reeds uitgeschakelde Polen.

Trauner ontbrak wegens een blessure bij het zegevierende Oostenrijk, dat als groepswinnaar doorgaat naar de achtste finales.