Transparent
Inloggen
Sluiten

Lingr speelt met Tsjechië gelijk tegen Georgië

22 juni 2024 16:52
Foto: Pro Shots

Lingr speelt met Tsjechië gelijk tegen Georgië; image source: Pro Shots

Ondřej Lingr mocht vandaag ruim een half uur meespelen met Tsjechië op het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland. De Feyenoorder kwam in de vijfenvijftigste minuut in het veld bij een 1-0 achterstand en zag vier minuten later Patrik Schick de gelijkmaker binnenschieten. Daardoor is uitschakeling dichtbij voor beide ploegen, die allebei de eerste groepswedstrijd verloren van respectievelijk Portugal en Turkije. Die twee ploegen spelen zometeen om 18:00 uur tegen elkaar in Dortmund.

Ondanks dat Tsjechië met name in de tweede helft flink aandrong om de winnende treffer te forceren slaagden de Tsjechen daar niet meer in. Ondřej Lingr was misschien nog wel het dichtst bij de winnende goal. Een klein kwartier voor tijd zag hij zijn schot van net buiten de zestien knap gekeerd worden door Georgisch doelman Giorgi Mamardashvili, keeper van het Spaanse Valencia.

De geboren Tsjech mocht na tien minuten in de tweede helft invallen voor Adam Hlozek, die momenteel nog onder contract staat bij Bayer Leverkusen. Met die club werd hij voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Duitsland, maar mag hij desalniettemin uitkijken naar een nieuwe club. De Tsjech is ontevreden over zijn gebrek aan speeltijd in Duitsland en hoopt deze zomer een transfer te maken.

Het verschil kon Lingr ondanks diverse pogingen en kansen niet meer maken in het restant van de wedstrijd. Daardoor staan beide ploegen onveranderd op de derde en vierde plaats van Groep F, waarbij de Georgiërs een iets slechter doelsaldo hebben door hun 3-1 nederlaag tegen Turkije. Uitschakeling lijkt dus dichtbij voor Lingr, met nog een wedstrijd tegen Turkije voor de boeg. Ongeacht het resultaat van Turkije tegen Portugal zal die wedstrijd hoe dan ook gewonnen moeten worden om nog uitzicht te houden op de volgende ronde. Zo, niet, zal Lingr normaal gesproken in de tweede of derde voorbereidingsweek aansluiten bij Feyenoord en de ploeg van Brian Priske.




Discussieer mee op de forums


Tags

lingr tsjechie turkije duitsland georgie ondrej portugal tsjech aandrong bayer binnenschieten boeg clubgeschiedenis dichtst dortmund georgiers georgisch giorgi groepswedstrijd hlozek leverkusen mamardashvili onveranderd patrik priske schick slaagden tsjechen uitkijken uitzicht valencia vijfenvijftigste voorbereidingsweek zometeen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.344 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane atletico brighton dordrecht engeland geertruida graafschap haen hamberg hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid middenveldert nederland oostenrijk oranje potter priske slot stuttgart vfb vitesse wieffer willykment yoda