Trauner scoort voor winnend Oostenrijk en raakt geblesseerd

21 juni 2024 19:48

Trauner scoort voor winnend Oostenrijk en raakt geblesseerd; image source: Pro Shots

Oostenrijk heeft vanavond haar tweede groepswedstrijd gewonnen van Polen. Na negentig minuten stond er een 3-1 eindstand op het scorebord. Feyenoorder Gernot Trauner opende de score al na negen minuten. Polen kwam na een half uur spelen terug via Krzystof Piatek. Vervolgens maakte Baumgartner halverwege de tweede helft de 1-2 en twaalf minuten voor tijd mocht Marko Arnautovic aanleggen voor een strafschop. Die werd gegeven nadat Marcel Sabitzer in botsing was gekomen met de doelman van Polen, Wojciech Szczesny. Dat buitenkansje werd feilloos benut door de oud-speler van onder andere FC Twente, die daarmee de eindstand op 1-3 bepaalde.

Daarmee doet Polen goede zaken in de groep van Nederland. Nadat de eerste wedstrijd met slechts 1-0 werd verloren van de Fransen, heeft Oostenrijk na het tweede groepsduel niet alleen drie punten, maar ook al een positief doelsaldo. En dat is meer dan menig Oostenrijker vooraf dit toernooi had verwacht. Voor de ploeg van Gernot Trauner, die na een uur spelen geblesseerd werd afgelost door Kevin Danso, wacht dinsdag het laatste groepsduel met Nederland. Die wedstrijd wordt dinsdagavond om 18:00 uur afgetrapt in Berlijn.