Hancko valt geblesseerd uit bij verliezend Slowakije

21 juni 2024 16:31

Hancko valt geblesseerd uit bij verliezend Slowakije; image source: Pro Shots

Slowakije is er vanmiddag niet in geslaagd de verrassende 1-0 overwinning op België een goed vervolg te geven. Na negentig minuten voetbal stond er tegen Oekraïne een 1-2 eindstand op het scorebord. Slowakije kwam in de eerste helft op voorsprong via een goal van Ivan Schranz, Oekraïne kwam in de openingsfase van de tweede helft langszij via Mykola Shaparenko. Aan het begin van de slotfase maakte Oekraïne de 1-2 en dus winnende treffer via een prachtige goal van Roman Yaremchuk. Dávid Hancko raakte na een uur spelen geblesseerd aan zijn lies. Hoewel de Feyenoorder van geen opgeven wilde weten moest hij zich enkele minuten later toch laten vervangen.

Door de nederlaag lijkt Slowakije nog allesbehalve zeker te zijn van de volgende ronde. Met vier punten uit twee duels moet de ploeg van Feyenoorders Dávid Hancko en Leo Sauer nog vol aan de bak in haar laatste groepswedstrijd om in ieder geval bij de beste nummers drie van het toernooi te eindigen. Slowakije speelt woensdag 26 juni haar laatste groepswedstrijd tegen Roemenië, dat haar eerste wedstrijd overtuigend met 3-0 won van Oekraïne. De Roemenen komen morgen in actie tegen België.

Leo Sauer mocht in tegenstelling tot de wedstrijd tegen België, vandaag wel zijn eerste minuten maken namens Slowakije. Hij viel vijf minuten voor het einde van de wedstrijd in voor de Slowaakse doelpuntenmaker Ivan Schranz maar kon de schade in die paar minuten niet meer herstellen voor de oost-Europeanen. Sauer is dankzij zijn invalbeurt vandaag wel de jongste EK-debutant van Slowakije allertijden.

Voor Dávid Hancko zal het afwachten zijn hoe hij terugkomt van zijn vandaag opgelopen blessure. Na een normale aanname op het middenveld leek het ineens in de lies te schieten bij de linksback, waarna hij vervolgens naar de grond ging. Na een korte behandeling keerde de Feyenoorder nog even terug in het veld, om zich enkele minuten later toch te laten vervangen. Gelet op de interesse van diverse Europese topclubs zal Feyenoord de situatie ook nauwlettend in de gaten houden en hopen dat de schade bij de sterkhouder van de club meevalt.