Transparent
Inloggen
Sluiten

Dávid Hancko wint met Slowakije van België

17 juni 2024 20:01
Foto: Pro Shots

Dávid Hancko wint met Slowakije van België; image source: Pro Shots

Slowakije is het Europees Kampioenschap in Duitsland vanavond verrassend goed begonnen. Waar iedereen België als grote favoriet achtte, ging de ploeg van Dávid Hancko en Leo Sauer er met de drie punten vandoor in Frankfurt. Hancko speelde daarbij een grote rol, met enkele cruciale inzetten voorkwam hij meermaals de Belgische gelijkmaker. De verdediger van Feyenoord speelde de volledige wedstrijd, Leo Sauer bleef op de bank.

Hoewel Romelu Lukaku tot twee keer toe de gelijkmaker dacht te maken, werden beide goals afgekeurd. De eerste wegens buitenspel, de tweede wegens een handsbal van Loïs Openda voorafgaand aan zijn voorzet op de boomsterke spits. Ook Johan Bakayoko, die na een uur voetballen in het veld kwam leek dichtbij een doelpunt. Een cruciale inzet op de lijn van Dávid Hancko voorkwam echter het doelpunt.

Doordat Roemenië haar eerste groepswedstrijd vanmiddag met 3-0 wist te winnen van Oekraïne, gaat die ploeg aan kop in Groep E van het EK. De Roemenen worden dus gevolgd door het vanavond van België winnende Slowakije. De Belgen staan momenteel derde maar nemen het zaterdag op tegen Roemenië. Een wedstrijd waar de druk voor de Belgen enorm voor toe zal gaan nemen in de komende dagen.




Discussieer mee op de forums


Tags

hancko belgie slowakije leo roemenie sauer voorkwam bakayoko boomsterke duitsland frankfurt groepswedstrijd handsbal lois lukaku oekraine openda roemenen romelu vandoor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.325 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne atletico brighton dordrecht engeland geertruida graafschap haen hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid middenveldert minteh nederland newcastle oranje priske psg slot stuttgart vfb wieffer willykment yoda