Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord presenteert Brian Priske

12 juni 2024 17:23
Foto: Pro Shots

Feyenoord presenteert Brian Priske; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft vandaag dan eindelijk de langverwachte opvolger van Arne Slot gepresenteerd. Nadat de hele overgang vanaf Sparta Praag al met al ruim vier weken in beslag nam, is de komst van de Deense trainer nu eindelijk definitief. Brian Priske heeft een driejarig contract ondertekend en kijkt in de tussentijd ontzettend uit naar de eerste training deze voorbereiding. Die staat gepland op 1 juli.

Volgens algemeen directeur Dennis te Kloese is Brain Priske in meerdere opzichten aangetoond de beste kandidaat te zijn. Na een langdurig proces van vele maanden kwam de club uiteindelijk bij de Deense trainer van Sparta Praag uit: “Het proces nam meerdere maanden in beslag waarbij naast mezelf meerdere collega’s nauw betrokken waren. We hebben veel trainers intensief gevolgd om te zien wie er het beste in het door ons gewenste profiel paste,” aldus Te Kloese op de eigen kanalen van de club.

“Na dat proces te hebben doorlopen, bleek Brian voor alle betrokken de meest logische en dus beste keuze. Bij meerdere clubs heeft hij immers al aangetoond dat hij spelers beter maakt, het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien en waarmee hij dus ook aantoonbaar resultaten behaalt. Daarnaast is het een prettige bijkomstigheid dat de trainer ook Nederlands spreekt,” zo vervolgde Te Kloese op de clubwebsite rondom de presentatie van zijn nieuwe trainer.

Feyenoords nieuwe hoofdtrainer speelde in zijn carrière onder andere voor Racing Genk en Club Brugge. Daarna keerde hij als trainer terug in België bij Antwerp. Daar werd hij uiteindelijk ontslagen nadat Marc Overmars was aangesteld als technisch directeur bij de Belgen. Na een moeizaam seizoen werd de Deen bij Antwerp opgevolgd door Mark van Bommel. Priske vertrok vervolgens zelf naar Sparta Praag waar hij dus twee keer kampioen werd en ook een nationale beker aan zijn palmares toe mocht voegen.




Tags

priske kloese praag sparta antwerp arne behaalt belgie bijkomstigheid bommel brain brugge clubwebsite genk kuip langverwachte opgevolgd overmars palmares slot tussentijd vervolgde voorstaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave