Transparent
Inloggen
Sluiten

De Kuip komend seizoen zonder palen en netten

11 juni 2024 13:35
Foto: Pro Shots

De Kuip komend seizoen zonder palen en netten; image source: Pro Shots

Feyenoord haalt vóór aanvang van het aankomende seizoen de palen met netten weg uit De Kuip. Sinds april 2023, na het aanstekerincident met Davy Klaassen in de halve finale van de KNVB-Beker tegen Ajax, stonden deze rondom het veld om nieuwe incidenten te voorkomen.

Inmiddels geldt de regel dat een wedstrijd wordt stilgelegd of zelfs gestaakt als er voorwerpen op het veld belanden vanuit het publiek. Daardoor acht de club het niet langer noodzakelijk om de netten rondom het veld te laten staan. Daarmee komt de club tegemoet aan de wens van de fans, die ze met dit signaal vertrouwen proberen te geven opdat de Feyenoord-fans zich zullen weten te gedragen.

Indien dit niet het geval is en er in de toekomst toch weer voorwerpen het veld op komen, komen de netten direct weer terug en zullen dan tenminste tot het einde van volgend seizoen blijven staan. Rondom Europese wedstrijden plaatst Feyenoord de netten overigens wél weer terug. De club meldt op haar eigen kanalen dat dit te maken heeft met de nog grotere sportieve, financiële én imago-belangen bij de thuisduels in de Champions League. Zodoende plaatst de club rondom die wedstrijden aan beide korte zijden en de Maaszijde van de Kuip wel weer netten.
Tags

kuip plaatst aanstekerincident aanvang imago knvb maaszijde opdat zijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.207 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.